16.1.2020 13:02

ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στο Αίπος; Τι πέτυχαν οι «φωνασκούντες» Βρονταδούσοι

Τα πρωτόγνωρα (για τη Χίο) γεγονότα της περασμένης Δευτέρας εντός και εκτός Δημαρχείου Χίου, φαίνεται να είχαν, σε πρώτη φάση, τρία αποτελέσματα τα οποία πρέπει να ληφθούν στο εξής υπόψη ως ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ:

ΠΡΩΤΟ αποτέλεσμα η ευρύτατη δημοσιοποίηση του προβλήματος ΚΑΙ του νησιού μας ανά το Πανελλήνιο. Για να επιτευχθεί αυτό, για να “παίξουν” δηλαδή και Χίο τα Αθηναϊκά κανάλια, έπρεπε να δράσουν μαζικά και δυναμικά κάποιες εκατοντάδες Βρονταδούσοι.

Αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο, χρήσιμο για το προσεχές μέλλον.

ΔΕΥΤΕΡΟ αποτέλεσμα η παραπομπή σε δίκη τον προσεχή Οκτώβριο δύο (2) συμπατριωτών μας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. ΄Οχι βέβαια την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος όσων παλεύουν για τον τόπο τους, για τα παιδιά τους, για την Πατρίδα τους έστω και κάπως πιο ζωηρά από άλλους που, κάποιοι, τους θεωρούν “συνετούς κουραμπιέδες”.

Βέβαιο είναι ότι, οι δύο συμπατριώτες που παραπέμπονται, δεν είναι “κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες” ούτε “γνωστοί άγνωστοι αναρχικοί” του Κέντρου.

Είναι Χιώτες, είναι ακρίτες, είναι, εν δυνάμει, ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΙ που, πρώτοι θα βρεθούν στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ αν η ανάγκη υπεράσπισης της Πατρίδας το απαιτήσει.Αυτό είναι το δεύτερο κρατούμενο.

ΤΡΙΤΟ αποτέλεσμα της κινητοποίησης των Βρονταδούσων είναι η, εντός σαραντοκτώ ωρών, Υπουργοποίηση του Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. κ. Νότη Μηταράκη.

Προφανώς, η αναβάθμισή του, ήλθε ως ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ της τολμηρής και “ηρωϊκής” παρουσίας του (έστω υπό μεγάλη αστυνομική φρούρηση) στο Δημαρχείο Χίου και της σθεναρής υποστήριξης του Κυβερνητικού σχεδιασμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό πρόβλημα κόντρα σε αιρετούς και Χιακή Κοινωνία. Αυτό είναι το τρίτο κρατούμενο.

Πλέον από τώρα και στο εξής, ο κ. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, είναι υποχρεωμένος να αποδείξει τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά του σε ένα δύσκολο πεδίο άσκησης πρακτικής πολιτικής.

Αν αποτύχει, πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι θα έχει ΚΑΕΙ πολιτικά. Αντίθετα, ΑΝ τα καταφέρει, (υπογραμμίζω το ΑΝ), δικαιολογημένα θα αναμένει μία ακόμη επιβράβευση. Αυτήν ακριβώς που δικαιούται ως “ηρωϊκός στρατιώτης¨και ως “καλός μαθητής”:

- Την τοποθέτησή του (σε πιθανές πρόωρες εκλογές), σε εκλόγιμη θέση λίστας υποψηφίων της Χίου ή των Αθηνών ή ακόμη και του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.

Προσωπικά, τολμώ να του ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για το καλό των νησιών μας. Χωρίς ίχνος ειρωνείας, αλλά καλοπροαίρετα, ας μου επιτραπεί να του απευθύνω δημόσια μία συμβουλή ως πολύ μεγαλύτερός του σε ηλικία:

- Ας πολιτευθεί, ως Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, συνετά και προσγειωμένα.

Μη φαντασθεί τον εαυτό του ούτε ως νέο “Ηρακλή” που στρέφεται κατά μιας σύγχρονης πολυκέφαλης Λερναίας Ύδρας, ούτε ως “Άγιο Γεώργιο” που, καβάλα στ' άλογο, τα βάζει με το “Δράκοντα”!

Ας έχει υπόψη του ότι, στο παρελθόν, κάποιοι άλλοι νόμισαν ότι “εκστρατεύουν” κατά του εχθρού καβάλα σε άλογο που, όμως, δεν ήταν άλογο αλλά ένα μακρύ καλάμι....

Επομένως, ΣΥΝΕΣΗ, ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ και αποδοχή (στην πράξη) ενός ορισμού της πολιτικής ως “επιδίωξη του εφικτού”.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ