28.3.2019 18:03

Να παραταθεί η διαδικασία κτηματογράφησης στη Χίο

Επιστολή στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου κ. Νάκο, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έστειλε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης με την οποία ζητεί την παράταση των προθεσμιών της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι λόγω του ότι οι προς κτηματογράφηση περιοχές αφορούν το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, του φύσει χρονοβόρου χαρακτήρα της διαδικασίας ιδιαίτερα σε περιοχές με διάσπαρτες μικρές ιδιοκτησίες όπως η Χίος, καθώς και των δυσκολιών που παρουσιάζει η ηλεκτρονική διαδικασία για την πλειοψηφία του κοινού, παρατηρούνται ήδη σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονται στο γραφείο κτηματογράφησης Χίου.

Υπογραμμίζεται πως πέραν της σημαντικής ταλαιπωρίας των πολιτών, το γεγονός αυτό υπονομεύει την έγκαιρη και ορθή ολοκλήρωση της κτηματογράφησης. Επισημαίνονται, συναφώς, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το υψηλό ποσοστό σφαλμάτων που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες διαδικασίες κτηματογράφησης άλλων περιοχών του νησιού.

Με βάση τα παραπάνω και χωρίς να αμφισβητείταιη ανάγκη ολοκλήρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα της κτηματογράφησης στη χώρα, ο βουλευτής ζητεί την παράτασηγια μερικούς μήνες των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων τόσο για τους κατοίκους εσωτερικού, όσο και για τους κατοίκους εξωτερικού (οι οποίες έχουν οριστεί για τις 15 Απριλίου και 15 Ιουλίου αντιστοίχως).

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ