19.11.2019 15:38

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Ποιος θα κόψει την Ελλάδα στα δύο;

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρης πρότεινε όπως ο ίδιος δήλωσε, την δημιουργία νέων κέντρων για μετανάστες στα νησιά μας με δυναμικότητα πολλαπλάσια της ονομαστικής των ήδη υπαρχόντων.

Με το «επιχείρημα» ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές, επιχείρημα έωλο για όσους γνωρίζουν κατ’ ελάχιστο στοιχειώδη αριθμητική. Ας εξηγήσει ο κ. Περιφερειάρχης, αν σε αυτή του την πρόταση υπάρχει η ελάχιστη συμφωνία των Αντιπεριφερειαρχών και των συμβούλων του. Αν αυτά έχει συμφωνήσει με τους Δημάρχους των νησιών του Β. Αιγαίου στις συσκέψεις που έγιναν.

Που θα φυτευτούν οι νέες δομές; Ακριβώς πάνω στην οριογραμμή του Αιγαίου. Στις περιοχές που δοκιμάζονται ήδη 5 χρόνια τώρα, από το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Εκεί που η στοιχειώδης λογική επιτάσσει να διαφυλάσσουμε ως «κόρη οφθαλμού» τις τοπικές κοινωνίες και τους κατοίκους τους. Στο έσχατο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά χρησιμοποίησε το σύνθημα της φύλαξης των συνόρων.

Σήμερα το ''πάρτυ'' στην Ελληνοτουρκική μεθόριο από τους νεοεισερχόμενους συνεχίζεται. Σε τι άλλαξε η έως τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν έχει γίνει τίποτα σε κεντρικό επίπεδο για το μεταναστευτικό ώστε να ανακτήσουν οι ακρίτες την εμπιστοσύνη προς το Κράτος.

Τι ακριβώς έχει δει από την κεντρική διοίκηση ο κ. Περιφερειάρχης ώστε να είναι τόσο πρόθυμος;
Πρόθυμος να προσφέρει χωρίς καμία ένδειξη τήρησης των φρέσκων υποσχέσεων (αποσυμφόρηση με την μεταφορά 20.000 από τα νησιά έως τέλη Νοέμβρη, η ασυδοσία των ύποπτων ΜΚΟ συνεχίζεται, ενώ η φύλαξη των συνόρων επαφίεται στις καιρικές συνθήκες).

Τι ακριβώς έχει κάνει ο κυβερνητικός Βουλευτής και Υφυπουργός όλο το προηγούμενο διάστημα για να αποφύγει η Χίος επιπλέον βάρη από το μεταναστευτικό ;

Την διασύνδεση του νέου κέντρου με τις φυλακές στο Πυτιός, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο δημιουργίας του.

Γιατί κάποιοι αποφασίζουν για το μέλλον των νησιών χωρίς να ερωτηθούν οι κάτοικοί τους;

Πως θα γίνει η εφαρμογή των προαποφασισμένων, με την επιβολή των ΜΑΤ;
Σήμερα χρησιμοποιήθηκε ο όρος «σταδιακό» κλείσιμο της ΒΙΑΛ αφήνοντάς το για το απροσδιόριστο μέλλον.

Επιθυμούν να διχάσουν την κοινωνία ακόμα περισσότερο με εμπόριο ελπίδας .Στα Καμπόχωρα «κλείσιμο» ΒΙΑΛ, στο Πυτιός αντισταθμιστικά με μελλοντική λειτουργία φυλακών.

Ο λαός της Χίου δεν θα δεχθεί να γίνει διαμοιρασμός της μιζέριας ανάμεσα στα δύο μέρη που θα λειτουργούν τα κέντρα.
Να είναι σίγουροι, ειδικά οι εκλεγμένοι που αντί να εξυπηρετούν το κοινό όφελος αυτοσχεδιάζουν υπό το άγχος των προεκλογικών τους υποσχέσεων, ότι οι ακρίτες του Βορείου Αιγαίου δεν πρόκειται να διχαστούν.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΖΙ θα είναι απέναντι σε ό,τι δυναμιτίζει το μέλλον τους με μαζική διαμαρτυρία.

Ακολουθείται για μία ακόμη φορά η γνωστή μέθοδος της πληθυσμιακής ασφυξίας και προβάλλονται λύσεις, που θα παγιώσουν το πρόβλημα στα νησιά για πολλά χρόνια θυσιάζοντάς τα για λογαριασμό της υπόλοιπης Ελλάδας και της Ευρώπης. 

Να είναι σίγουροι ότι δεν θα αφήσουμε με τίποτα να κοπεί η Ελλάδα στα δύο. Δεν θα επιτρέψουμε τα νησιά μας να γίνουν γκρίζα ζώνη.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ