20.8.2019 19:40

"Περάστε κόσμε..."

Ανακοίνωση από την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Για τους κατοίκους των νησιών που διαχειρίζονται μόνα τους για λογαριασμό όλης της Ευρώπης (!!!) το μεταναστευτικό, υπήρχε η αμυδρή ελπίδα ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης κάτι θα άλλαζε από την προηγούμενη κατάσταση . Από την απεμπόληση των θαλάσσιων συνόρων του Αλέξη Τσίπρα, από τους μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, από την εκχώρηση από τον Γιάννη Μουζάλα υπερεξουσιών σε ύποπτες ΜΚΟ, μέχρι τις άμεσα διαψευδόμενες υποσχέσεις του Δημήτρη Βίτσα και την υπεροψία του Νίκου Τόσκα.
Ακούστηκαν στις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ : Φύλαξη συνόρων, έλεγχος συνόρων από FRONTEX υπό ελληνική διοίκηση, κλειστά κέντρα ,πολύ γρήγορη διεκπεραίωση ασύλου ,επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν το δικαιούνται, διασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών στα κέντρα υποδοχής και επιστροφή κανονικότητας στα 5 νησιά.

Για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο χρησιμοποιήθηκε ακόμη και αερόστατο για τον δήθεν έλεγχο των ροών.
Μετά, ο “Έλληνας” επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέφερε εντολές και άρχισαν οι κωλοτούμπες και οι εκπτώσεις στις θεαματικές προεκλογικές φούσκες. Έτσι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «επιθεώρησε» την Μόρια και έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την διαχείριση και την τάξη , ο Υφυπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε αρχικά ότι χρειάζεται συνεκτική στρατηγική και στην συνέχεια ότι θα στύψει τους πόρους της ΕΕ .

Κανείς πλέον δεν ξέρει ποιοί και πόσοι μπαινοβγαίνουν στο κάθε hotspot αλλά και στην χώρα γενικότερα. Κανείς φορέας από το επίσημο κράτος δεν ξέρει πόσοι και ποιοί μένουν σε σπίτια που νοικιάζονται από ΜΚΟ η την Ύπατη αρμοστεία. Η πληροφόρηση πλέον γίνεται από διάφορες ΜΚΟ μια και έχουν υποκαταστήσει πλήρως το κράτος και τους έχουν εκχωρηθεί πολλές αρμοδιότητες 

Πρόσφατη είναι η αποκάλυψη ότι διακινητής έφερνε με ταχύπλοο σκάφος μετανάστες οι οποίοι δεν καταγράφονταν πουθενά ,έμεναν προσωρινά σε σπίτι στην Χίο μέχρι να προμηθευτούν τα απαιτούμενα πλαστά έγγραφα για την συνέχεια !!!.

Τέλος σχεδόν με πανηγυρικούς τόνους ανακοινώθηκε η «συνέχεια του κράτους», με την δημιουργία νέου hotspot στη Σάμο, κάνοντας πράξη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ .

Στα πλαίσια της ραστώνης και της αλληλεγγύης οι διακινητές θησαυρίζουν, οι εισαγόμενοι «εθελοντές» των ΜΚΟ απολαμβάνουν αμειβόμενοι το ελληνικό καλοκαίρι στα νησιά, με αποτέλεσμα σ αυτά ο αριθμός παραμενόντων μεταναστών να σπάσει κάθε ρεκόρ φτάνοντας τους 23000 , ξεπερνώντας ακόμη και το πλαφόν των 20.000 που είχε αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τους Ευρωπαίους.

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, τα νούμερα έχουν εκτοξευθεί.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει παντελώς και μάλλον κατάντησε να θυμίζει λούνα παρκ :

Περάστε κόσμε.

Είναι προτιμότερο η κυβέρνηση να δηλώσει ευθαρσώς ότι συνεχίζει την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά . Για να μην μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια , να φροντίσει τουλάχιστον την μεταφορά των μεταναστών με το πλοίο της γραμμής Τσεσμέ-Χίου ,ώστε να μη θησαυρίζουν και τα κυκλώματα των διακινητών.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, δεν μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει μέρα μεσημέρι στις πιο τουριστικές παραλίες (****) και να μην τον αντιλαμβάνεται καμιά επίσημη αρχή, δεν μπορεί να διακηρύσσεται φύλαξη συνόρων και αυτά να θυμίζουν ξέφραγο αμπέλι , δεν μπορεί στα σημεία άφιξης να φθάνουν οι ΜΚΟ πριν τις κρατικές υπηρεσίες για την υποδοχή.
Αιρετοί του νησιού που υποσχόσαστε κλείσιμο της ΒΙΑΛ , διαλέξτε υποταγή στα κόμματα ή αγώνα αποκατάστασης της ζωής του .

Η συντριπτική πλειοψηφία του νησιού δεν αποδέχεται αυτές τις πολιτικές , δεν συμβιβάζεται, δεν υποτάσσεται και θα αγωνιστεί διεκδικώντας το δίκιο του νησιού .
ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ