8.5.2019 12:52

Πως θα ωφεληθούν Χίος, Ψαρά και Οινούσσες από τα μέτρα της Κυβέρνησης

Τι προβλέπεται για τον Φ.Π.Α., τον ΕΝΦΙΑ και τους Μαστιχοπαραγωγούς

«Τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός αποτελούν υλοποίηση της δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ για εξάντληση όλων των δυνατοτήτων για σταδιακή αποκατάσταση με κοινωνικό πρόσημο των δυσχερειών που επέφεραν τα μνημόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο.

Πως εξειδικεύονται τα μέτρα σε τοπικό επίπεδο

Εκτός των μέτρων από τα οποία θα ωφεληθούν όλοι οι πολίτες (13η σύνταξη, μείωση ΦΠΑ τροφίμων, μείωση ΦΠΑ στους λογαριασμούς ΔΕΗ, κ.ά.), ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει ότι υπάρχουν και ελαφρύνσεις που έχουν ιδιαίτερη εφαρμογή σε περιοχές όπως ο νομός Χίου. Συγκεκριμένα:

  • Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από φέτος αποτελεί, εκτός των άλλων, μέσο στήριξης της τουριστικής οικονομίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της.
  • Επανέρχεται από του χρόνου η μείωση του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους νησιών ως 3.100 κατοίκους, ενώ θεσπίζεται και μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους νησιών ως 1.000 κατοίκους. Πρόκειται για στοχευμένες παρεμβάσεις από τις οποίες θα ωφεληθούν οι κάτοικοι των Ψαρών και των Οινουσσών.
  • Επίσης από του χρόνου, μειώνεται ο φόρος για όλους του συνεταιρισμούς στο 10% και επιπλέον παρέχεται έκπτωση 10% στο φόρο εισοδήματος που αναλογεί σε κάθε συνεταιρισμένο αγρότη. Πρόκειται για μέτρα τα οποίαικανοποιούν το πάγιο αίτημα της Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίουγια φορολογική ελάφρυνσηκαι τα οποίαθα ωφελήσουν τον κάθε μαστιχοπαραγωγό ξεχωριστά αλλά και την ΕΜΧ συνολικά.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ