3.2.2019 0:58

Η Χίος του πολιτισμού και της φιλοξενίας συναντήθηκε στο Ομήρειο

Η 5η συνάντηση χορωδιών της Χίου με τη συμμετοχή χορωδιών από τη Σάμο και τη Σμύρνη, εντυπωσίασε και ανέδειξε το πολιτιστικό απόθεμα του νησιού.

Μία ξεχωριστή βραδιά με τη συμμετοχή των 23 χορωδιών της Χίου, τη μικτή χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου και της χορωδίας του Κορδελιού της γειτονικής Σμύρνης, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Ομήρειο στο πλαίσιο της 5ης συνάντησης χορωδιών του νησιού.

Υπό τον τίτλο «Τραγουδάμε μαζί» οι χορωδίες του νησιού επισφράγισαν την μετατροπή των ετήσιων εκδηλώσεων σε θεσμό, που όχι μόνο αποζητά ο κόσμος αλλά έχει δυνατότητες ανάδειξης της Χίου κι εκτός των στενών ορίων.

Τη γενική διοργάνωση για φέτος είχαν αναλάβει οι «Χίοι εν χορώ», λαμβάνοντας τα πιο θερμά συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία και το στήσιμο της εκδήλωσης.

Πλούσιο ρεπερτόριο, ξεχωριστές φωνές κι ένα πάντρεμα τραγουδιών από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, αποτέλεσαν το μυστικό της φετινής επιτυχίας της διοργάνωσης, που κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά με κόσμο την κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Ομηρείου.

Δύο λαοί, ίδια γειτονιά, ίδια ακούσματα

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η άνοδος στη σκηνή της χορωδίας του Κορδελιού της Σμύρνης με τους χορωδούς και τη μαέστρο Seher Onal να καταφέρνουν να ξεσηκώσουν όλο το Ομήρειου κάνοντας τους πάντες να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες της χορωδίας του Κορδελιού στον Δήμο Χίου και στον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, με τον τελευταίο να τονίζει στο μικρόφωνο με έμφαση ότι όταν σε μία γειτονιά η απέναντι πλευρά αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, αυτό το πρόβλημα κάποια στιγμή θα έρθει και στο δικό σου σπίτι.

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ