16.1.2019 9:46

Βγήκαν τα ράντζα στην Παθολογική του Νοσοκομείου Χίου

«Ο επόμενος ασθενής που θα έρθει θα μπει σε φορείο δίπλα στο κυλικείο», λένε οι εργαζόμενοι παρακαλώντας για μία λύση

Βροχή έπεσαν τα τηλέφωνα το πρωί της Τετάρτης από εργαζόμενους του Νοσοκομείου που κατήγγειλαν στον «π» την κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Παθολογική Κλινική του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου.

Όπως εξήγησαν, η κατάσταση είναι δραματική αφού οι λιγοστοί θάλαμοι έχουν γεμίσει ασφυκτικά ενώ σταδιακά τοποθετούνται και ράντζα στον διάδρομο.

«Από το τέλος τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα παρακαλάμε να βρεθεί μία λύση. Ήδη έχουμε 8 ασθενείς σε διασπορά, δηλαδή σε κρεβάτια άλλων κλινικών. Ο επόμενος ασθενής που θα έρθει σήμερα θα τον τοποθετήσουμε σε ράντζο δίπλα στο κυλικείο», ανέφεραν οι ίδιοι στον «π».

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις»

Στην πληθώρα των περιστατικών που καλείται να νοσηλεύσει η παθολογική κλινική απέδωσε την εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες η διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ε. Κανταράκη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για περιστατικά που δεν μπορούν να λάβουν εξιτήριο.

«Έχουμε αυξημένο αριθμό περιστατικών κυρίως πνευμονολογικών και αναπνευστικών αυτή την περίοδο. Δυστυχώς μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ναι μεν έχουν δίκαιο και οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να δώσεις εξιτήριο σε περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας», ανέφερε η ίδια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ