3.6.2019 12:54

Αρχοντικό Σίμου στον Κάμπο μέσα από τον φακό του Κ. Αναγνώστου

Το Αρχοντικό της οικογένειας Σίμου βρίσκεται στο μαγευτικό κάμπο της Χίου. Πρόκειται για κτήμα που αποτελείται από ένα παραδοσιακό διώροφο κτίριο, μαγγανοπήγαδο με στέρνα και περιβόλι με εσπεριδοειδή. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1890 στη θέση όπου υπήρχε παλαιότερα ένας Γενοβέζικος Πύργος που καταστράφηκε από τον μεγάλο σεισμό του 1881. Το κτίριο είναι φτιαγμένο από ξύλο και τοπική Θυμιανούσικη πέτρα, διατηρώντας την Γενοβέζικη αρχιτεκτονική. Στο χώρο της αυλής βρίσκεται μια περίτεχνη στέρνα καθώς και το μαγγανοπήγαδο τα οποία χρησιμοποιούταν παλαιότερα για το πότισμα του περιβολιού. Το περιβόλι έχει εσπεριδοειδή, κυρίως πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια.

Τώρα λειτουργεί ως παραδοσιακός ξενώνας προσφέροντας στους επισκέπτες μία ευχάριστη διαμονή συνδυασμένη με αγροτουριστικές δραστηριότητες στο κτήμα.  

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ