15.10.2018 16:59

Περαστικός έσωσε γεράκι από ξόβεργα

Ένα τηλεφώνημα ενός περαστικού ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει τον Φιλοζωικό Σύλλογο και τον κτηνίατρο, Μ. Βουγαζιανό. Ένα γεράκι είχε παγιδευτεί σε ξόβεργα, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πετάξει και να προσγειωθεί στο δρόμο, στην περιοχή του Βροντάδου. Όπως τονίζουν τα ενεργά μέλη του Συλλόγου, το θέμα με τα ξόβεργα είναι πια σύνηθες, αφού εκατοντάδες πτηνά βρίσκουν επώδυνο θάνατο από τα αυτοσχέδια «όπλα».

Ο περαστικός που βρήκε το τραυματισμένο πουλί, έμεινε μαζί του μέχρι να πάνε στο σημείο τα μέλη του Συλλόγου, προκειμένου να το σώσει από… γατίσια νύχια και μέσα σε 15 λεπτά το πουλί βρισκόταν στον κτηνίατρο. Ευτυχές ήταν το γεγονός ότι η ξόβεργα είχε κολλήσει στα φτερά και στην ουρά του πουλιού και όχι στα πόδια του, κάτι που θα καθιστούσε δύσκολο το καθάρισμα του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ