Δήμος Θεσσαλονίκης – Βασίλης Μωυσίδης: Η στείρα κομματική και πολιτική αντιπαράθεση καθυστερεί την εξέλιξη της πόλης

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 ,ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Μωυσίδης έθεσε τις απόψεις του για τα καίρια ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη.
Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν δόθηκε έμφαση στο κομμάτι της καθαριότητας και κατά συνέπεια,της ανακύκλωσης.Πιο συγκεκριμένα,ο κ. Μωυσίδης δήλωσε υποστηρικτής του σουηδικού οικολογικού μοντέλου,το οποίο βασίζεται στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,την καθολική συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση,καθώς και στην αξιοποίηση των σκουπιδιών.
Έπειτα έγινε αναφορά στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας και το οποίο,σύμφωνα με τον κ. Μωυσίδη αποτελεί κατ’εξοχήν θέμα πολιτικής βούλησης.Ο ίδιος τόνισε ότι η κεντρική εξουσία οφείλει και πρέπει να συνεργαστεί με το δήμο,προκειμένου να αντιμετωπιστούν βασικά προβλήματα όπως είναι το παρεμπόριο.
Ακόμη,σε ό,τι αφορά στο κυκλοφοριακό,ο κ. Μωυσίδης επεσήμανε πως η κατάσταση που επικρατεί δεν γίνεται να συνεχιστεί,καθότι η πρόσβαση στην πόλη καθίσταται πολύ δύσκολη.Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι συγκοινωνίες και εν προκειμένω ο ΟΑΣΘ,η αποτυχία του οποίου είναι πλέον εμφανής.Πολλά από τα οχήματα τίθονται εκτός λειτουργίας σε καθημερινή βάση,με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

?????????????????????????????????????????????????????????

Περαιτέρω,προς επίρρωση και των όσων προαναφέρθηκαν,ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης,κ. Μωυσίδης εξέφρασε την άποψή του και σε ό,τι αφορά στα πατίνια.Αναλυτικότερα,τόνισε την ανάγκη να δίνεται μεγάλη προσοχή κατά τη χρήση τους και υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να τεθούν κανόνες για λόγους ασφαλείας.Για να εφαρμοστούν όμως αυτά απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να γίνεται ορθή χρήση των ποδηλατοδρόμων και να δημιουργηθούν νέοι.
Καταληκτικά,ο κ. Βασίλης Μωυσίδης υποστήριξε ότι κρίνεται αναγκαίο από πλευράς όλων όσων ασχολούνται ενεργά με τα κοινά και εκπροσωπούν τις απόψεις των πολιτών,να αφήσουν στην άκρη τη στείρα κομματική και πολιτική αντιπαράθεση και να συνεργαστούν για το ευρύτερο καλό των πολιτών της Θεσσαλονίκης.