Ο Γιάννης Πρωτούλης στο Πέραμα

protoulis vatistas perama

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο εμπορικό κέντρο της πόλης


Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Περάματος έκανε το πρωί του Σαββάτου, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής του Κόμματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Είχε επίσης συνάντηση και με το ΔΣ του Συλλόγου Αλιέων της περιοχής του Αρμού, της περιοχής δηλαδή που είχε βάλει στο στόχαστρο το μονοπώλιο της «Cosco», καθώς συνορεύει με τις προβλήτες της.

Στη διάρκεια της περιοδείας στο εμπορικό κέντρο, αυτό που τόνιζαν οι καταστηματάρχες ήταν ότι «η κυβέρνηση διαρκώς μας λέει για δίκαιη ανάπτυξη, όμως εμείς ίσα που τα καταφέρνουμε να τα βγάλουμε πέρα». Η εργατούπολη έχει στα πόδια της απ' τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους, γίνεται χορός δισεκατομμυρίων, αλλά στα καταστήματα σπάνια να πατήσει άνθρωπος και οι περισσότεροι μαγαζάτορες κάνουν απλώς τους φύλακες. Απαντώντας, στη διάρκεια των συζητήσεων, ο Γ. Πρωτούλης ανέφερε ότι η δίκαιη ανάπτυξη που αναφέρει η κυβέρνηση δεν αφορά τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, αλλά αφορά την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και πως σ' αυτό, συμπαραστάτη έχει και τα άλλα κόμματα, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, που ανταγωνίζονται ποιος είναι καλύτερος υπερασπιστής των επιχειρηματικών συμφερόντων. Υπογράμμισε τη σημασία που έχει σ' αυτές τις εκλογές, όσον αφορά τις τοπικές, να δώσουν δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να εκλέξουν αγωνιστή δήμαρχο, συμπαραστάτη στον αγώνα τους, το ίδιο στην Περιφέρεια και στις ευρωεκλογές, αλλά και στις βουλευτικές εκλογές όποτε γίνουν, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, κάνοντας τη διαφορά.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τη διοίκηση του Συλλόγου των Αλιέων, τα μέλη της αναφέρθηκαν στη στήριξη που είχαν από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους αγώνες τους ενάντια στις βλέψεις της «Cosco», οι οποίοι είχαν και ένα πρώτο αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες, που ήδη είχε ξεκινήσει η εταιρεία για την «αρπαγή» του Αρμού. Να σημειωθεί ότι ο Αρμός είναι ένα αλιευτικό καταφύγιο στο ανατολικό άκρο της πόλης και ο μοναδικός χώρος πρόσβασης των Περαματιωτών προς τη θάλασσα. Ο Γ. Πρωτούλης ανέφερε ότι και από αυτό πρέπει να κρατήσουν την πείρα για το τι σημαίνει δυνατοί συνδυασμοί του ΚΚΕ και να επιλέξουν, τι θέλουν να έχουν, μια δημοτική αρχή και δήμαρχο «μαριονέτα», που θα κάθεται «σούζα» στα επιχειρηματικά συμφέροντα ή δήμαρχο που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, όπως είναι και οι ελεύθεροι χώροι.

Ανέφερε ακόμα ότι ως περιφερειακός σύμβουλος, τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης που τον συνόδευε, θα καταθέσουν πρόταση και σχέδιο για την ανάπλαση του Αρμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μαζί με τον Γ. Πρωτούλη ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Περάματος του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Βατίστας και ο Μιχάλης Λεάνης, επίσης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

eep logo