Περιοδεία στο εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού νερού στην Αίγινα

ergotaxio kataskevis ypothalassiou kke

Από κλιμάκιο της ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ

Κλιμάκιο της κομματικής οργάνωσης Αίγινας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Παναγιώτη Ηλία και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο νήσων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Γιώργο Κοττάκη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 10/05/19 το εργοτάξιο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού. Εκεί ενημερώθηκε για την πορεία του έργου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τονίστηκε το γεγονός ότι η κατασκευή του αγωγού αποτελεί ένα τεράστιας σημασία έργο για το νησί της Αίγινας, το οποίο ήρθε ως αποτέλεσμα των διεκδικήσεων και των αγώνων του Αιγινήτικου λαού, παρά την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει την "πατρότητα" του έργου. Βέβαια η κατασκευή του συνδέεται με τα σχέδια του τουριστικού κεφαλαίου, καθώς η αυξανόμενη εισροή τουριστών στο νησί, επέβαλαν την άμεση λύση του προβλήματος υδροδότησης, που έχει ταλαιπωρηθεί αμέτρητες φορές από τις διακοπές νερού. Αν δεν υπήρχε όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα όποια σχέδια θα πήγαιναν περίπατο, αφού η πολιτική τους δεν βάζει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Στην περιοδεία, οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" τόνισαν ότι η κατασκευή του αγωγού από μόνη της δεν φτάνει, καθώς υπάρχει ανάγκη για πλήρη αντικατάσταση όλου του παλιού και σαπισμένου συστήματος υδροδότησης του νησιού, στο οποίο παρουσιάζονται συχνά βλάβες και μεγάλο μέρος του αποτελείται από τους ακατάλληλους για την υγεία αμιαντοσωλήνες.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.λπ. όχι μόνο στο εργοτάξιο αλλά και γενικότερα, τα οποία δεν εφαρμόζονται επί της ουσίας, καθώς η ανάγκη για κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων δεν βάζει στο επίκεντρο την ασφάλεια του εργαζόμενου, ενώ η εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, έχει ενισχύσει την ασυδοσία του κεφαλαίου.

Η συζήτηση κατέληξε με την πρόταση του ΚΚΕ για φτηνό ποιοτικό νερό για όλο το λαό αλλά και για την έγκαιρη υλοποίηση των αναγκαίων σύγχρονων τεχνικών έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, ώστε να παρέχεται άφθονο και άριστης ποιότητας νερό, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητη τόσο η υπερψήφιση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές όσο και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο και την περιφέρεια, για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.