Περί προνυμφοκτονίας

psekasmos koynoypion

Διευκρινίσεις της Αντιπεριφέρειας Νήσων για το πρόγραμμα ψεκασμών

Με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 στο Δημοτικό συμβούλιο Σαλαμίνας, αναφορικά με τις προνυμφοκτονίες, από την Αντιπεριφέρεια Νήσων επισημαίνονται τα παρακάτω:

• Οι προνυμφοκτονίες πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται στη Σαλαμίνα αλλά και στις άλλες περιοχές ευθύνης της Π. Ε. Νήσων Αττικής σε τακτή (δεκαπενθήμερη) βάση όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα σε συνεργασία πάντα με τις δημοτικές αρχές και τους τοπικούς φορείς.

• Οι περιοχές όπου προβλέπονται προνυμφοκτονίες σε σταθερή βάση είναι τα Αμπελάκια (Αρχαίος Λιμένας Σαλαμίνας), το Δημοτικό Στάδιο «Αίαντα» (περιοχή εγγύς, λιμνάζοντα ύδατα, κοιλότητα με ύδατα εντός σταδίου), Περιστέρια (λιμνάζοντα ύδατα επί της παράκτιας περιοχής), κέντρο Σαλαμίνας (επιλεγμένες σημειακές εστίες στο αστικό σύστημα επί της παραλιακής ζώνης), Σαλαμίνα (σημειακές εστίες στο περιαστικό σύστημα), Λιμάνι Φανερωμένης (φυσική υδατοσυλλογή).

• Στην περίπτωση της Σαλαμίνας, απεστάλη εγκαίρως έγγραφο στον Δήμο και στην Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας (Ο.Ε.Ε.Σ.Σ.), με το οποίο ζητείτο η υπόδειξη περιοχών (πλέον των προβλεπομένων) όπου συνίσταται η ανωτέρα δράση. Οι προνυμφοκτονίες συνεχίζονται.

• Παραθέτουμε τις δράσεις προνυμφοκτονίας που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί:
- Πρώτη εφαρμογή, 11/03/2020: οι προβλεπόμενες περιοχές αλλά και εφαρμογή απαιτούμενων ψεκασμών στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Δήμου Σαλαμίνας.
- Δεύτερη εφαρμογή, 31/03/2020: οι προβλεπόμενες περιοχές αλλά και εφαρμογή απαιτούμενων ψεκασμών στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Σαλαμίνας: Καματερό, Παραλία Βασιλικών, Ψιλή Άμμος, Παραλία Αγίου Νικολάου και ζώνη πέριξ του γηπέδου ποδοσφαίρου της ομάδας του Αίαντα.
- Τρίτη εφαρμογή, 13/04/2020: οι προβλεπόμενες περιοχές αλλά και εφαρμογή απαιτούμενων ψεκασμών στις περιοχές της Ψιλής Άμμου και των Βασιλικών (επίσης ψεκάστηκε τάφρος με στάσιμα ύδατα σε ημιτελή οικοδομή αγνώστου ιδιοκτήτη, ενώ ελέγχθηκαν τα Κοιμητήρια του Αιαντείου και της Κακής Βίγλας, όπου δεν βρέθηκαν στάσιμα ύδατα).
- Τέταρτη εφαρμογή, 04/05/2020: οι προβλεπόμενες περιοχές αλλά και εφαρμογή απαιτούμενων ψεκασμών στην περιοχή «Νεροτσουλήθρες»-κατάστημα του Δήμου Σαλαμίνας.
- Πέμπτη εφαρμογή, 18/05/2020: οι προβλεπόμενες περιοχές (ελέγχθηκαν και οι περιοχές Άγιος Γεώργιος, Κατσούλι, Ψιλή Άμμος και Βασιλικά όπου δεν βρέθηκαν στάσιμα ύδατα).

Από τις αρχές Ιουνίου οι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας στην περιοχή ευθύνης της Π.Ε. Νήσων Αττικής, θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.

eep logo