Μαυρογιώργος: «Το αύριο εξασφαλίζεται μόνο με την ΛΕΚ Πρέβεζας» – Σακκάς: «Ζηλευτή η οργάνωση, πειθαρχία της»

«Ήταν ευτύχημα για εμάς, που στην Ήπειρο είχαμε μια τόσο καλά οργανωμένη και εκπαιδευμένη ομάδα»
ΛΕΚ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΙΙ-1
News Room12 Ιουλίου, 2020 21:290
«Ήταν ευτύχημα για εμάς, που στην Ήπειρο είχαμε μια τόσο καλά οργανωμένη και εκπαιδευμένη ομάδα»

Πρακτική εκπαίδευση, πάνω στον πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα διασωστικό εξοπλισμό που βρίσκεται πλέον στην διάθεση της ΛΕΚ Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον χώρο του κάστρου του Αγίου Ανδρέα.

Ο εξοπλισμός αποκτήθηκε από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και παραδόθηκε στη ΛΕΚ, η οποία και θα τον διαχειρίζεται.

 

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν εθελοντές, μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας και ως παρατηρητές στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων δυνάμεων.

 

Θα πρέπει να τονιστεί πως τα εργαλεία αυτά διάσωσης είναι τα πρώτα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα.

Εχθές, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) έγινε θεωρητική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της ΛΕΚ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στον τρόπο χρήσης των διασωστικών εργαλείων για τον ασφαλή απεγκλωβισμό ατόμων από όχημα και για τον απεγκλωβισμό ατόμων σε ερείπια συνέπεια σεισμού.

Τον χώρο επισκέφτηκε ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Π. Ηπείρου, Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Πρόεδρος της ΛΕΚ Βασίλη Ράπτη και τον Γραμματέα, Θανάση Κοτσαρίνη, για τον εξοπλισμό και τη χρήση του.

Δείτε στο τέλος του άρθρου στο άλμπουμ που ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκπαίδευση (Πηγή: magicfocus photo agency).

Ο κ. Μαυρογιώργος μιλώντας στο PREVEZANEWS, εξήρε την δράση της ΛΕΚ Πρέβεζας και όπως είπε επιλέχθηκε γιατί είχε τα καλύτερα προσόντα.

Ο εξοπλισμός αποκτήθηκε από πρόγραμμα που ξεκίνησε από την τέως Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογιάννη και τον κ. Σακκά, την ψυχή του προγράμματος, όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαυρογιώργος.

Ο σχεδιασμός για την απόκτηση του συγκεκριμένου εξοπλισμού ξεκίνησε ακριβώς μετά τον μεγάλο σεισμό στα Γιάννενα το 2015 και όπως τόνισε ο κ. Μαυρογιώργος, ο κ. Σακκάς «κατάφερε να βρει και να «παντρέψει» τον εξοπλισμό στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας, αυτής του σεισμού».

«Επειδή είμαστε μια χώρα με σεισμική δραστηριότητα, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Η καλύτερη μέθοδος προστασίας είναι να έχουμε όλα τα εργαλεία και να έχουμε εκπαιδευμένα άτομα και σωστούς εθελοντές για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την βοήθεια των συνανθρώπων μας» συμπλήρωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π. Ηπείρου.

Ερωτηθείς για την ΛΕΚ και πως επιλέχθηκε να διαχειριστεί τον εξοπλισμό αυτό ο  Δημήτρης Μαυρογιώργος τόνισε ότι πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα που αποτελείται από αξιόλογα άτομα.

«Έχουμε μια συνεργασία πάνω από πέντε χρόνια. Και σε όλα τα τεστ έχει περάσει με άριστα και όχι μόνο. Επιλέχθηκε ανάμεσα από πολλούς άλλους εθελοντικούς συλλόγους που είναι γραμμένοι στα μητρώα της Πολιτικής Προστασίας, γιατί είχε τα καλύτερα προσόντα, όχι μόνο σαν ομάδα, σαν σύνολο αλλά και σαν άτομα» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:

«Δεν είναι το ζήτημα ότι σε ένα πρόγραμμα πάμε και μας τροφοδοτούν με διάφορα εργαλεία και εξοπλισμό. Το θέμα είναι να τα έχουμε και αύριο. Και το αύριο εξασφαλίζεται αυτή τη στιγμή μόνο με την ΛΕΚ η οποία είναι στην Πρέβεζα, και θα βοηθήσει, όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα με τον σύγχρονο εξοπλισμό που υπάρχει στα χέρια της».

Στο PREVEZANEWS μίλησε επίσης και ο Βαγγέλης Σακκάς, υπεύθυνος προγραμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως είπε «Ήταν ευτύχημα για εμάς, που στην Ήπειρο είχαμε μια τόσο καλά οργανωμένη και εκπαιδευμένη ομάδα. Λόγω της φύσης του προγράμματος δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με την ΕΜΑΚ τους καθ ύλην αρμόδια επιχειρησιακούς φορείς της περιοχής, που επιχειρούν σε τέτοιου είδους συμβάντα» ενώ τόνισε πως ο εξοπλισμός είναι σύγχρονος και είναι ο πρώτος που διατίθεται στην Ελλάδα για τον σκοπό αυτό.

«Όμως αγοράζοντας αυτόν τον εξοπλισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε χρειαστεί να επιχειρήσει σε ένα συμβάν. Με την παρουσία της ΛΕΚ μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός μπορεί να μείνει πάντοτε λειτουργικός. Θα γίνονται εκπαιδεύσεις πάνω σε αυτόν και να συντηρείται έτσι όπως πρέπει. Η συνεργασία όλων αυτών των πραγμάτων καθιστά το εγχείρημα επιτυχές. Αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει» είπε ο κ. Σακκάς.

Μιλώντας για την ΛΕΚ τόνισε πως «πρόκειται για μια ομάδα της οποίας η οργάνωση και η πειθαρχία είναι ζηλευτή».

«Πως θα μπορούσες να τον εμπιστευτείς σε μια ομάδα που δεν έχει τέτοιου είδους στοιχεία και χαρακτηριστικά. Το πολύ σημαντικό είναι ότι λόγω της οργάνωσής της ΛΕΚ, της δομής της αλλά και της αντίληψης που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για το πώς λειτουργούν τα πράγματα, γιατί προέρχονται από χώρους οι οποίοι έχουν μάθει να λειτουργούν επιχειρησιακά, λειτουργούν βάση οδηγιών και εντολών. Περιμένουν εντολή από την Πολιτική Προστασία για να επιχειρήσουν. Τέτοιου είδους συμβάντα θέλουν πολύ καλή επιχειρησιακή οργάνωση για να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις» είπε ο κ. Σακκάς υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά πως εάν δεν υπήρχε αυτή η ομάδα, δεν θα ήταν εφικτή η αγορά του εξοπλισμού.

Η δράση αυτή εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων που στοχεύει στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολιτικής Προστασίας.

Και όπως είπε ο Βαγγέλης Σακκάς είναι σε εξέλιξη η προμήθεια 30 αυτοκινήτων για όλη την Ήπειρο.

«Πρόκειται για  δικάμπινα αυτοκίνητα με καρότσα. Είναι στόλος για να μπορείς να λειτουργήσεις επιχειρησιακά σαν Πολιτική Προστασία σε όλη την έκταση της Περιφέρειας όπου και θα μοιραστούν σε όλους τους Δήμους».

Τέλος έκανε λόγο για νέα προμήθεια εξοπλισμού για την Πολιτική Προστασία το κόστος του οποίου ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, χρήματα που προέρχονται από το ΕΣΠΑ ή από ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

 

 

Τελευταία ενημέρωση 12 Ιουλίου 2020 23:14:49 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας