• 30 Μαρτίου 2024,

1.100 ευρώ για τον στολισμό του επιταφίου των Αγίων Θεοδώρων

 1.100 ευρώ για τον στολισμό του επιταφίου των Αγίων Θεοδώρων

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας επρόκειτο να συζητηθούν για να εγκριθούν δαπάνες εκδηλώσεων στις οποίες οργανωτής ή συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Καβάλας:

*Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος: «Γνωρίζω τη γειτονιά μου, γνωρίζω την πόλη μου», συνδιοργανώνει με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, το Σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε Καβάλας, και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συναυλία αφιερωμένη στο συνθέτη Τάσο Ιωαννίδη και στο έργο του με τίτλο: «Λάχανα και Χάχανα». Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο ίδιος ο συνθέτης κ. Τάσος Ιωαννίδης και 14 χορωδίες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τις οποίες θα πλαισιώσουν τα μουσικά σύνολα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.454,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ευρωφέλη και ανθενωτικά: Το σπάνιο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι θεμελιωτές. Τα σχέδια. Οι ρωγμές» του δημοσιογράφου Γιώργου Συριόπουλου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στη Δημοτική Καπναποθήκη. Για την εκδήλωση θα μιλήσουν η ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος και ο συγγραφέας. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 2.157,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Την εορταστική περίοδο του Πάσχα ο Δήμος Καβάλας ως θεσμικό νομικό πρόσωπο θα συμμετάσχει ενεργά σε ποικίλες λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις. Το κόστος της συμμετοχής στις παραπάνω εκδηλώσεις ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.100,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και αναλύεται ως εξής: Στολισμός του επιταφίου του κοιμητηριακού Ιερού Αγίων Θεοδώρων στα Δημοτικά Κοιμητήρια της πόλης προϋπολογισμού 1.100,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού «Ο Υψηλάντης» διοργανώνουν τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου 2019 (Κυριακή του Θωμά) με την αναπαράσταση του Ποντιακού Γάμου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν δέκα πολιτιστικοί σύλλογοι με τα χορευτικά τους συγκροτήματα ενώ για μια ακόμη χρονιά θα παρασκευαστεί και θα διατεθεί σε όλους τους προσκεκλημένους το παραδοσιακό κεσκέκ. Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας  ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.125,1 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Μουσικοχορευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα συνδιοργανώνουν στις 29 Απριλίου 2019 (δεύτερη μέρα του Πάσχα) το ετήσιο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου του Αμυγδαλεώνα.

Το συνολικό κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 400,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας  και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Καβάλας συνδιοργανώνουν το 23ο Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2019 στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας. Στο ετήσιο φεστιβάλ που έχει πλέον καταστεί θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας αναμένεται να συμμετάσχουν δέκα πολυφωνικές χορωδίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω μουσική εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.653,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, την ΚΟΕ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ καθώς και τα δυο ναυταθλητικά σωματεία του Δήμου μας (ΝΟΚ και ΟΘΑΚ), θα φιλοξενήσουν τους Βαλκανικούς Αγώνες Κολύμβησης στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση καθώς μετά από περίπου 25 χρόνια επιστρέφουν ξανά βαλκανικοί αγώνες κολύμβησης στην πόλη μας.Πάνω από 10 βαλκανικές χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή με την ελίτ των αθλητών να συμμετέχει. Οι αθλητές θα ξεπεράσουν τους 250 ενώ το σύνολο των αθλητών, συνοδών και επισκεπτών για το τριήμερο αυτό στην πόλη μας θα ξεπεράσει τα 500 άτομα. Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω αθλητική εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 6.859,00€.

(φωτογραφία αρχείου)

 

 

Διαβάστε επίσης