• 25 Απριλίου 2024,

10 προσλήψεις στο Δήμο Καβάλας μέσω του ΚοιΣΠΕ

 10 προσλήψεις στο Δήμο Καβάλας μέσω του ΚοιΣΠΕ

Δέκα τουλάχιστον άτομα ενισχύουν από την αρχή της εβδομάδας τις υπηρεσίες κι δραστηριότητες του δήμου Καβάλας. Πρόκειται για προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσω του ΚοιΣΠΕ του Κέντρου Ψυχικής Υγείας νοσοκομείου Καβάλας.

Και στο παρελθόν, επί θητείας Κωστή Σιμιτσή, ο δήμος προσπάθησε να λύσει με το συγκεκριμένο τρόπο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Στην προκειμένη περίπτωση, το νομικό πρόσωπο της δημοτικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ έκανε διαγωνιστική διαδικασία διαθέτοντας συγκεκριμένο ποσό. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ανέδειξε ως ανάδοχο τον ΚοιΣΠΕ Καβάλας που διαθέτει για τέσσερις περίπου μήνες προσωπικό δέκα ατόμων.

Το 30% αυτών των ανθρώπων πέρα του ότι είναι μέλη του ΚοιΣΠΕ, είναι και άτομα με ειδικές ανάγκες. Η διαδικασία εκπορεύθηκε από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προκειμένου να καλύψει σύντομα τις ανάγκες της στην ειδικότητα των βρεφονηπιοκόμων. Επί της ευκαιρίας ωστόσο καλύφθηκαν και άλλες απαραίτητες θέσεις κι έτσι οι προσλήψεις έφθασαν στα δέκα άτομα.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Μαρία Φραντζεσκάκη, η προαναφερόμενη διαδικασία προσφέρει μια λύση στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο δήμος, ωστόσο οι δυνατότητες είναι δυστυχώς περιορισμένες αφού επιτρέπονται προσλήψεις λίγων μόνο ατόμων.

 

Διαβάστε επίσης