5 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2019 – Τα 4 έρχονται στην Καβάλα από λιμάνια της Τουρκίας!

 5 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2019 – Τα 4 έρχονται στην Καβάλα από λιμάνια της Τουρκίας!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και με τα έως τώρα δεδομένα, 5 θα είναι οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας το προσεχές έτος. Δεδομένου του ότι είμαστε σε μια «νεκρή» περίοδο, στη διάρκεια της οποίας οι κρουαζιέρες σχεδιάζονται, δεν αποκλείεται το νούμερο που μας αφορά να μεγαλώσει. Λέγεται ότι ακόμη κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η αύξηση θα είναι μικρή. Της τάξης του ενός ή δύο επιπλέον.

Κατά συνέπεια μια βάσιμη εκτίμηση για τα κρουαζιερόπλοια του επόμενου έτους στην Καβάλα αναφέρει ότι θα έρθουν τουλάχιστον όσα το 2018. Η κατάσταση δεν χειροτερεύει, από την άλλη δεν βελτιώνεται. Οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων (που θεωρούνται σίγουρες από τον ΟΛΚ) αφορούν γνωστά μας πλοία. Τα οποία συνηθίζουν τις κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου. Σε αυτούς τους προορισμούς συχνά προστίθεται είτε το Κουσάντασι, είτε η Πόλη. Τότε είναι ακόμη πιο σίγουρο ότι το πρόγραμμα της κρουαζιέρας θα περιλαμβάνει και την Καβάλα.

Σημειώνουμε ότι από τις 5 αφίξεις, οι 4 αφορούν πλοία που θα έρθουν στην Καβάλα από την Τουρκία. Αυτό δείχνει ότι η κρουαζιέρα στην Καβάλα συνδέεται με τα λιμάνια της Τουρκίας. Αφού οι εταιρίες (και οι επιβάτες) δεν εμπιστεύονται την Τουρκία, η Καβάλα «πληρώνει» το τίμημα. Κι όμως, όταν ανέκυψε το πρόβλημα της Τουρκίας στην Καβάλα πιστεύαμε ότι θα ωφεληθούμε. Καταλαβαίνουμε ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα συμβόλαια, τις κρατήσεις κτλ στο λιμάνι της Καβάλας αναμένονται από τον Μάη ως τον Οκτώβρη τα εξής κρουαζιερόπλοια:

1η Μάη το Voyager- έρχεται από Κουσάντασι, συνεχίζει σε Βόλο- παραμονή στο λιμάνι της Καβάλας 9 ώρες (πρωί απόγευμα)

13 Ιουνίου Starflyer- από Κουσάντασι σε Σκύρο- παραμονή 9 ώρες (πρωί απόγευμα)

3 Αυγούστου Sea Cloud – από Κουσάντασι σε Σκόπελο- παραμονή 5 ώρες (πρωί μεσημέρι)

7 Οκτωβρίου Aida Cara- από Βόλο σε Μύκονο- παραμονή 10 ώρες (πρωί απόγευμα)

17 Οκτωβρίου Voyager- από Κωνσταντινούπολη σε Βόλο- παραμονή 10 ώρες (πρωί απόγευμα).

Στη διάρκεια του 2018 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας ήταν 5.  Επειδή από την αλλαγή των κρουαζιέρων θίχθηκαν πολλά ακόμη λιμάνια (ειδικά στη Μαύρη Θάλασσα), υπάρχει μια γενικευμένη αντίδραση προορισμών που θέλουν να επανακτήσουν ότι έχασαν. Αυτή η πρωτοβουλία που δεν είναι μόνο διαφημιστική, φαίνεται ότι θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα από το Καλοκαίρι του 2020 και μετά.

 

******

Διαβάστε επίσης