• 19 Απριλίου 2024,

Ακόμη και Sleep Over ετοιμάζεται από τη Δ. Βιβλιοθήκη για την περίοδο των Χριστουγέννων

 Ακόμη και Sleep Over ετοιμάζεται από τη Δ. Βιβλιοθήκη για την περίοδο των Χριστουγέννων

Με ένα λιτό αλλά περιεκτικό κείμενο στο διαδίκτυο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» γνωστοποίησε τη μεγάλη επιτυχία εκδήλωσης για τα παιδιά που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη βιβλιοθήκη της συνοικίας του Αγίου Λουκά (φωτογραφία).

Ήταν μία πρωτοβουλία της υπεύθυνης της παιδικής βιβλιοθήκης της συνοικίας που παρουσίασε σε παιδιά της γειτονιάς τα ομαδικά παιχνίδια του σήμερα και του χθες. Ευχάριστη έκπληξη η μεγάλη προσέλευση των παιδιών, τα οποία πέρασαν θαυμάσια αρκετή ώρα στους χώρους της βιβλιοθήκης. Ίδια δραστηριότητα πραγματοποιεί και η παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη στη συνοικία του Τιμίου Σταυρού ενώ αξιόλογη δράση παρουσιάζει και η δημοτική βιβλιοθήκη στις Κρηνίδες.

Ακόμη καλύτερα είναι τα σχέδια της Δημοτικής βιβλιοθήκης για την περίοδο των εορτών. Ξεχωρίζει υλοποίηση ιδέας που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

Πρόκειται για το λεγόμενο « sleep over». Η δημοτική βιβλιοθήκη σχεδιάζει να προσκαλέσει έως 15 παιδιά με τους γονείς τους, να τους γνωρίσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο τέλος αυτής της γνωριμίας τα παιδιά να μείνουν στη δημοτική βιβλιοθήκη και να κοιμηθούν στον τρίτο όροφο του κτιρίου! Εκεί που δοκιμάστηκε αυτού του είδους η γνωριμία και η ανάπτυξη σχέσεων με μουσεία ή δημοτικές βιβλιοθήκες η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη. Το ίδιο φαίνεται ότι θα γίνει και στην Καβάλα. Η δράση προετοιμάζεται. Μέχρι τις γιορτές υπάρχουν οι καθιερωμένες βιβλιοπαρουσιάσεις αλλά γενικότερα την περίοδο των εορτών η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα απευθυνθεί στα παιδιά με καινοτόμες ιδέες. Σχετικά με την εκδήλωση στην παιδική βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά το κείμενο είναι το εξής:

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου το απόγευμα, με το περίσσιο μεράκι της εμψυχώτριας βιβλιοθηκονόμου κ. Τασούλας Ερεντζή , τον ενθουσιασμό και τη μεγάλη προσέλευση των παιδιών, η  Παιδική Βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά μετατράπηκε σε χρωματιστή παιχνιδούπολη μια άλλης εποχής. Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια. Εκείνα τα παιχνίδια που,  με λιγοστά μέσα, καλούς φίλους και πολύ κέφι, γέμιζαν τις ψυχές των παιδιών με χαρά.

Διαβάστε επίσης