Ακριβότερες οι κηδείες στην Καβάλα από 1η Απριλίου

 Ακριβότερες οι κηδείες στην Καβάλα από 1η Απριλίου

Ακριβότερες φαίνεται ότι θα είναι οι κηδείες στην πόλη της Καβάλας, αυτές που θα τελεστούν από 1η Απριλίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου γνωστοποίησε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι υπάρχει επιπλέον τέλος 50 ευρώ, το οποίο θα πληρώνουν οι συγγενείς του νεκρού σε κάθε ενορία. Στην οποία ανήκει και βρίσκεται η κατοικία του. Η αφορμή της απόφασης είναι στο ότι οι περισσότερες κηδείες πλέον πραγματοποιούνται στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, στα δημοτικά κοιμητήρια. Εκεί οι συγγενείς πληρώνουν όπως προβλέπεται τον Δήμο, την εκκλησία κτλ.

Ταυτόχρονα οι κηδείες στις ενορίες μειώνονται σε μεγάλο βαθμό κι έτσι για τις εκκλησίες στις συνοικίες αλλά και στο κέντρο της πόλης προκύπτει μείωση εσόδων. Η Ιερά Μητρόπολη καλύπτει το πρόβλημα ζητώντας 50 ευρώ επιπλέον για κάθε ενορία. Ανάλογα με το που βρίσκεται η κατοικία του κάθε νεκρού.

Όλα αυτά υπάρχουν γραμμένα αναλυτικά σε κείμενο που στάλθηκε αρμοδίως και το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: « Ορίζομε από την 1-4-2020 όπως στις περιπτώσεις μεταφοράς της τελέσεως των νεκρώσιμων ακολουθιών από τους ενοριακούς ναούς του Δήμου Καβάλας στον κοιμητηριακό ναό του δημοτικού κοιμητηρίου Καβάλας , που τείνει να παγιωθεί, καταβάλλεται στον ιερό ενοριακό ναό το αναλογούν δικαίωμα αυτού με την κοπή ισόποσου αποδείξεως όπως άλλωστε ένεκα της καλής διάθεσης άπαντων έχει καθιερωθεί και συμβαίνει όταν πρόκειται περί τελέσεως ιεροπραξίας στους ιερούς ενοριακούς ναούς».

Το νέο έγινε ήδη γνωστό στους πολίτες που διαμαρτύρονται για το επιπλέον τέλος. Κάποιοι μάλιστα σκέπτονται ότι με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να αποκλειστεί να συμβεί το ίδιο και με τα άλλα θρησκευτικά γεγονότα (γάμους, βαπτίσεις, μνημόσυνα). Εφόσον αυτά μεταφέρονται και γίνονται σε άλλες εκκλησίες από τις ενορίες των εμπλεκόμενων.

 

Διαβάστε επίσης