• 19 Απριλίου 2024,

Ανακοίνωση – απάντηση του Δήμου Καβάλας στον «Αίσωπο»

 Ανακοίνωση – απάντηση του Δήμου Καβάλας στον «Αίσωπο»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

 

Με έκπληξη διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2020 η διοίκηση του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος», σχετικά με την αναβολή του προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας, σε συνεργασία του Δήμου Καβάλας με τη οργάνωση «VETSINACTION».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση τόσο των μελών του εν λόγω φορέα, όσο και της κοινής γνώμης, οφείλουμε να παραθέσουμε την αλληλουχία των γεγονότων που επισυνέβησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, αφού ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Σωματείου για την πρωτοβουλία τους και τη διαχρονικά αγαστή σχέση που έχουν αναπτύξει με τις δημοτικές υπηρεσίες για την προστασία των αδέσποτων ζώων, υποσχέθηκε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πραγματοποίησης της συγκεκριμένης δράσης, εξετάζοντας το ενδεχόμενο εξαίρεσης των στελεχών της οργάνωσης VETSINACTION από την εφαρμογή των κανόνων περιορισμού των μετακινήσεων που έχει επιβάλλει η πολιτεία, για να αποτραπεί πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, από την επικοινωνία που είχαν οι συνεργάτες του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με την αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα και τους εκπροσώπους των ελεγκτικών μηχανισμών στην Καβάλα (Αστυνομική Διεύθυνση) και στον συνοριακό σταθμό Εξοχής (Κάτω Νευροκοπίου), κατέστη σαφές ότι δικαίωμα εισόδου στη χώρα μας διατηρούν όσοι έχουν συγκεκριμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις ή διαθέτουν μόνιμη κατοικία στα όρια της ελληνικής επικράτειας, ενώ, ακόμη και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπως αναφέρει το ΦΕΚ 2089 της 31 Μαΐου 2020 (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 33470), τα πρόσωπα που θα εισέλθουν στη χώρα από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής (συμπεριλαμβανομένων των κρατών – μελών της ΕΕ), τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς καραντίνας για διάστημα επτά (7) ημερών από την άφιξη τους.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου 2020 εθελοντική δράση, παρά τη δεδηλωμένη πρόθεση του Δήμου Καβάλας, ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν μπορούμε συνειδητά να παρανομήσουμε, παρακάμπτοντας τις ευρέως γνωστές κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας γνωστοποιήθηκε άμεσα στη διοίκηση του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος» και δη στην Πρόεδρο του, την κ. Αβραμίδου, και στην εκπρόσωπο της οργάνωσης «VETSINACTION» στην Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί η ομάδα των Βούλγαρων κτηνιάτρων που επρόκειτο να επισκεφθεί την Καβάλα.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν αποσύρει το ενδιαφέρον της για το πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων ζώων και παραμένει στη διάθεση των διοργανωτών για την υλοποίηση του μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης