ΑΟΚ- Απόλλωνας Παραλιμνίου 1-0: Αγχωτικό απόγευμα, κρατάει την ουσία(φωτογραφίες)

 ΑΟΚ- Απόλλωνας Παραλιμνίου 1-0: Αγχωτικό απόγευμα, κρατάει την ουσία(φωτογραφίες)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης.

Κρατάει την ουσία ο ΑΟΚ που σίγουρα φάνηκε επηρεασμένος από τις απουσίες Ζέρη και Γαβριηλίδη.  Η εμφάνιση ήταν μέτρια και η νίκη αγχωτική  απέναντι σ` έναν αντίπαλο που ήταν μέσα  στο παιχνίδι μέχρι το τέλος.  Οι κλασσικές ευκαιρίες και από τις δυο πλευρές ήταν λίγες στον αριθμό.  Ματς τακτικής και από τους δυο προπονητές.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι πήρε φωτιά στο τελευταίο πεντάλεπτο με καταπληκτικό γκολ του Γιατσβίνοβιτς και δυο καλές φάσεις από μια για την  κάθε ομάδα. Πριν το 40` το τέμπο ήταν αργό κάτι που βοηθούσε την τακτική του Απόλλωνα με τον ΑΟΚ έχοντας άκαρπη υπεροχή  να  μην απειλεί αλλά  και οι φιλοξενούμενοι παίζοντας συντηρητικά στο επιθετικό κομμάτι  δεν έφτασαν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Δήμιζα.

Στο  β` μέρος  η πρώτη καλή φάση ήταν για τους φιλοξενούμενους.  Στη συνέχεια λίγες φάσεις. Ο Δημητρίου έβαλε δυο επιθετικούς(Μουτεσίδη, Μπονέρη) ενώ ο Δερμιτζάκης έκανε αλλαγή στη μεσαία γραμμή(Θωμαϊδης στη θέση του Παπαδόπουλου) και τον Τόσκα στη θέση του Γιατσβίνοβιτς με αλλαγή σχήματος από το 75` και μετά(τρεις κεντρικοί αμυντικοί).

Στο αρχικό σχήμα ο Παύλος Δερμιτζάκης χρησιμοποίησε Μπλιό και Γρηγόρη Παπαδόπουλο στις θέσεις των τιμωρημένων Ζέρη και Γαβριηλίδη. Ο Γεμιστός ξεκίνησε από την αρχή έχοντας ρόλο περισσότερο πλάγια στα αριστερά ενώ στο β` μέρος πήγε πιο κοντά στον Μαρκόπουλο.

Στο 15 ` φάουλ Γρηγόρη Παπαδόπουλου δύσκολη απόκρουση του Γουναρίδη.

Στο 23` ο Ψάλτης προσπαθεί από μακριά με λόμπα να πετύχει με Γουναρίδη έξω από την εστία του αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

Στο 40` από πάσα Μαρκόπουλου, ο Γιατσβίνοβιτς προχώρησε και με πολύ ωραίο σουτ το 1-0.

Στο 42` φάουλ του Τριανταφύλλου Κ , κεφαλιά του Β. Καρυοφύλλη λίγο άουτ.

Στο 43` σουτ του Μαρκόπουλου εντυπωσιακή απόκρουση του Γουναρίδη σε κόρνερ.

Στο 55` η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Ζυγκερίδης μόνος του το σουτ αλλά ο Δήμιζας με ωραία απόκρουση κράτησε το μηδέν. Στο 85` κεφαλιά του Τόσκα λίγο άουτ από κόρνερ του Μπλιού.  Στο 86` δεύτερη κίτρινη(κόκκινη) ο Κώστας Τριανταφύλλου. Στο 92` φάουλ του Μουτεσίδη η μπάλα βρίσκει αμυντικό και λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΟΚ: Δήμιζας, Μπλιός, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Παπαδόπουλος 72`Θωμαϊδης , Γεμιστός 82` Αδαμάκης , Ψάλτης, Τσούτσης, Γιατσβίνοβιτς 76` Τόσκας , Μαρκόπουλος 90` Βαλαβανόπουλος .

Απόλλωνας Παραλιμνίου: Γουναρίδης, Δ. Τριανταφύλλου, Τάκας, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Δ. Τριανταφύλλου,  Δέντσας 70` Μπονέρης , Λιάρας 85` Γκόλιας, Τσαούσης 53` Μουτεσίδης ,  Καρυοφίλλης Δ, Ζυγκερίδης.

Η εντυπωσιακή απόκρουση του Γουναρίδη στο σουτ του Μαρκόπουλου στο 43′

Καρέ – καρέ το γκόλ του Γιατσβίνοβιτς

Τα γενέθλια της Ειρήνης

Διαβάστε επίσης