• 19 Απριλίου 2024,

Από τις 15 Ιουνίου τα θερινά δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

 Από τις 15 Ιουνίου τα θερινά δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Στις 15 Ιουνίου όπως κάθε χρόνο,  με το κλείσιμο των σχολείων, αρχίζει για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας το θερινό πρόγραμμα των δρομολογίων του. Οι φετινές αλλαγές είναι αρκετές, δείχνουν ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ προσαρμόζεται στα τουριστικά δεδομένα του καλοκαιριού με δρομολόγια που είναι περισσότερα. Είναι  καλά οργανωμένα και εξυπηρετούν τους επιβάτες. Υπάρχουν όσο το δυνατό περισσότερες ώρες το 24ωρο.

Ο  πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Κώστας Πανταζής ανακοίνωσε χθες ότι τα δρομολόγια εξπρές από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη (και το αντίστροφο) αυξάνονται κατά 4. Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή, είπε ο κύριος Πανταζής διαπιστώνοντας ότι τα εξπρές δρομολόγια από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη καλύπτουν όλη την ημέρα. Τα εξπρές δρομολόγια εξυπηρετούνται από την Εγνατία Οδό. Είναι πιθανό να μεταφέρουν τους επιβάτες από την Καβάλα στη συμπρωτεύουσα ακόμα και σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 2 ωρών. Ανάλογα με την κίνηση που θα συναντήσει το λεωφορείο στην Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη,  λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Πανταζής. Τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη μέσω Νέας Περάμου αυξάνονται και αυτά (υπάρχει ένα επιπλέον) ενώ στα περισσότερα αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης. Αυτό γίνεται για να υπάρχει ανταπόκριση με τα δρομολόγια προς την παραλία Οφρυνίου.

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας το Καλοκαίρι θα έχει συνολικά 16 δρομολόγια από Καβάλα για Θεσσαλονίκη χωρισμένα στις δύο προαναφερθείσες κατηγορίες. Τα εξπρές και τα παραλιακά (μέσω Νέας Περάμου). Στη Θάσο αυξήθηκαν τα δρομολόγια, είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει δρομολόγιο και τα μεσάνυχτα στη γραμμή που συνδέει τον Πρίνο με το Λιμένα.  Και ενώ αρχίζει το καλοκαίρι και τα δρομολόγια αυξάνονται, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ δηλώνει ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση των μαθητικών μετακινήσεων. Τα μαθητικά δρομολόγια τελειώνουν ομαλά, δηλώνει ο κ. Πανταζής εννοώντας ότι και οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους. Ένα μικρό εμπόδιο στα σχέδια του υπεραστικού ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση των τουριστών το καλοκαίρι, είναι οι εθνικές εκλογές καθώς όπως έδειξε η δεύτερη Κυριακή των τοπικών εκλογών οι εκλογές γενικότερα φέρνουν «πάγωμα» στους πολίτες. Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας προσπαθεί να εξυπηρετήσει όσο το δυνατό περισσότερο αυτούς που κινούνται στις παραλίες κυρίως δυτικά της πόλης. Υπάρχουν πολλά δρομολόγια για τους νέους που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους σε πλαζ από το Παληό μέχρι και τους Αμμόλοφους. Υπάρχει δε πλήρης ενημέρωση για τις ώρες αναχώρησης των λεωφορείων. Αρκεί κάποιος να μπει στην ιστοσελίδα του υπεραστικού ΚΤΕΛ που λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κανονικά συνεχίζεται η σύνδεση της Καβάλας με το αεροδρόμιο αφού το ΚΤΕΛ στηρίζει τη γραμμή και θα την στηρίξει περισσότερο στο προσεχές μέλλον.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης