Από τις Κρηνίδες ξεκίνησε προσπάθεια επανασύστασης του Δήμου Φιλίππων

 Από τις Κρηνίδες ξεκίνησε προσπάθεια επανασύστασης του Δήμου Φιλίππων

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κρηνίδων Όμηρος Κυριακίδης και άλλοι πολίτες των Κρηνίδων ανέλαβαν προ λίγων ημερών πρωτοβουλία προκειμένου να δημιουργηθεί πάλι ο Δήμος Φιλίππων. Η προσπάθεια τους αφορά το διάστημα μετά τις δημοτικές εκλογές του Μάη αφού όπως άπαντες παραδέχονται τώρα χρόνος αλλαγών δεν υπάρχει. Εξ αυτού του λόγου στην προσπάθεια φέρονται να συμμετέχουν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων της περιοχής αν και σχεδόν όλοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογές που πλησιάζουν. Το σκεπτικό της ιδέας είναι το ακόλουθο: Συμμετέχουμε στις εκλογές με τους υποψήφιους της Καβάλας αλλά μετά τις εκλογές ενωνόμαστε προκειμένου να ξαναγίνει ο Δήμος Φιλίππων.

Αφορμή της προσπάθειας όσα προβλέπει ο Κλεισθένης, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούνται νέοι δήμοι στη χώρα. Οι έχοντες την πρωτοβουλία των Κρηνίδων εκτιμούν ότι ο στόχος τους είναι εφικτός. Η πρωτοβουλία είναι βασικά των Κρηνίδων, σε αυτήν εντάσσονται εύκολα τα μικρότερα χωριά της περιοχής. Εξαίρεση φαίνεται να είναι το Ζυγός, ο πρόεδρος του οποίου δεν συμμετέχει στην προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κρηνίδων Όμηρο Κυριακίδη «… υπάρχει ανταπόκριση, 6 χωριά συμφωνούν ήδη». Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση προέδρων που όχι τυχαία έγινε στο γραφείο του Δήμου στον Αμυγδαλεώνα. Επίκειται μία ακόμη αν και τα σημαντικότερα βήματα αναμένονται να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν το Καλοκαίρι. Ένα από τα οποία φημολογείται ότι θα είναι η συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της επανασύστασης του Δήμου Φιλίππων.

Στην όλη πρωτοβουλία φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο ιστοσελίδα υπό την τίτλο Πρωτοβουλία Φιλίππων. Οι αναρτήσεις στην οποία είναι ξεκάθαρα υπέρ της επαναδημιουργίας του δήμου των Φιλίππων, διακατέχονται συχνά από μια ακραία και σίγουρα υπερβολική αντιπαλότητα με την πόλη της Καβάλας και τους αιρετούς που εκλέγονται σε αυτήν. Η ίδια ιστοσελίδα ωστόσο στο παρελθόν είχε στραφεί ακόμη και κατά του Θέμη Καλπακίδη! Τα κείμενα που φιλοξενεί συνήθως είναι ανώνυμα, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο η ιστοσελίδα απηχεί των απόψεων των κατοίκων της περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης