Χαμογελούν στην Αγία Μαρίνα γιατί υπάρχει φως στο τούνελ!

 Χαμογελούν στην Αγία Μαρίνα γιατί υπάρχει φως στο τούνελ!

Έπειτα από πολύ καιρό χθες διαπιστώθηκε ότι κάτι αλλάζει σε σχέση με το μέλλον του ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Με αφορμή τη χθεσινή γιορτή της Αγίας Μαρίνας βρεθήκαμε στο παρεκκλήσι, δίπλα από το ίδρυμα στο Περιγιάλι, όπου τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία. Ο κόσμος δεν ήταν πολύς και οι επίσημοι ήταν ακόμη λιγότεροι.

Εκτός από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος παρούσα ήταν η πρώην πρόεδρος της Παιδόπολης και συμπαραστάτρια του ιδρύματος Μαρίνα Φιλιππίδου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Επακολούθησε μια λιτή δεξίωση. Εκεί γνωστοποιήθηκαν τα ευχάριστα νέα.

Σύμφωνα λοιπόν με δουλειά που έγινε τους προηγούμενους μήνες υπάρχει προοπτική και φως στο τούνελ μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ιδιώτες προερχόμενοι από όμορες περιφερειακές ενότητες θέλουν να επενδύσουν στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα δημιουργώντας ένα ιδιωτικό κέντρο ΑμΕΑ. Οι προσπάθειες καταβάλλονται συστηματικά και με μεγάλη προσοχή, οι συζητήσεις φαίνεται πως καταλήγουν σε θετικό αποτέλεσμα κι έτσι το ίδρυμα που χθες έκλεισε λόγω καλοκαιριού θα ξανανοίξει το φθινόπωρο υπό τη νέα του νομική μορφή, αφού στο μεταξύ γίνουν οι απαραίτητες ανακαινίσεις στις εγκαταστάσεις του.

Υπολογίζεται ότι το ίδρυμα θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και πενήντα άτομα ενώ θα γίνει πρόσληψη καινούργιου προσωπικού. Το γεγονός κάνει το πρόσωπο του προέδρου της διοικήσεως Αφεντούλη Τσουλή και πάλι χαμογελαστό. Πολλά χρόνια είχε να εμφανιστεί αισιόδοξος και χαρούμενος ο πρόεδρος του ιδρύματος. Η ίδια αισιοδοξία διαπιστώθηκε και στο πρόσωπο της Μαρίνας Φιλιππίδου.

Μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την υλοποίηση της ιδιωτικής επένδυσης απαιτούνται κάποια ακόμη βήματα, τα οποία και μεθοδεύονται προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα. Στη χθεσινή εκδήλωση για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας βρέθηκαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, τα οποία δεν είναι ιδιαιτέρως πολλά, συγγενείς τους, εργαζόμενοι και πρώην εργαζόμενοι. Εκεί βρέθηκε ακόμη ο διευθυντής του GALAXY HOTEL Γιώργος Σκλήρης αφού το ξενοδοχείο έχει συμπαρασταθεί ποικιλότροπα στις περιπέτειες των τελευταίων ετών που πέρασε το ίδρυμα.

 

Διαβάστε επίσης