• 24 Απριλίου 2024,

Χωρίς Γαλάζια Σημαία η Καλαμίτσα

 Χωρίς Γαλάζια Σημαία η Καλαμίτσα

Χωρίς Γαλάζια Σημαία θα είναι φέτος το καλοκαίρι η ακτή της Καλαμίτσας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου φορέα ο Νομός Καβάλας για το 2019 διατηρεί 14 συνολικά Γαλάζιες Σημαίες, αυτές ωστόσο αλλάζουν τόσο στο χερσαίο τμήμα του νομού όσο και στη Θάσο.

Η σημαντικότερη αλλαγή  αφορά την Καλαμίτσα.

Η ακτή χάνει τη Γαλάζια Σημαία που είχε για χρόνια, συνέπεια της ασυνεννοησίας ανάμεσα στην ΕΤΑΔ και το Δήμο Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας που δεν είναι αποκλειστικά αρμόδιος στην ακτή, δεν έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Η ΕΤΑΔ που είχε την υποχρέωση, επίσης. Κατόπιν τούτου η Γαλάζια Σημαία στην Καλαμίτσα είναι παρελθόν.

Στη Θάσο τις 4 Γαλάζιες Σημαίες έχουν οι ακτές:

Μακρύαμμος, Πευκάρι 2/Alexandra Beach, Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach, Αγ. Ιωάννης Λουκάς/Thasos Grand Resort. Η τελευταία είναι καινούργια ακτή στις Γαλάζιες Σημαίες.

Στο Δήμο Παγγαίου οι Γαλάζιες Σημαίες είναι οι εξής 5: Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Οφρύνιο/Τούζλα, Σαρακήνα. Σε σχέση με πέρσι μία λιγότερη (Ορφάνι).

Στο Δήμο Νέστου οι Γαλάζιες Σημαίες είναι δύο (όπως ήταν): Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 1, Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 2. Τέλος στο Δήμο Καβάλας οι Γαλάζιες Σημαίες είναι 3, όπου στη θέση της Καλαμίτσας εξασφάλισε εκ νέου Γαλάζια Σημαία η Τόσκα: Τόσκα/Tosca Beach, Μπάτης, Περιγιάλι.

 

Διαβάστε επίσης