• 11 Μαΐου 2024,

Δεκτές γίνονται οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου από το Δήμο Καβάλας

 Δεκτές γίνονται οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου από το Δήμο Καβάλας

Χρονική διάρκεια 20 λεπτών είχε η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Η πρώτη που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Αφορμή τα μέτρα του κορωνοϊού. Όλα έγιναν με σχεδόν άριστο τρόπο, όπως είχαν προετοιμαστεί στη δοκιμή δύο ημέρες νωρίτερα. Δεν μπόρεσε να λάβει μέρος ο κ. Μανώλης Κελαϊδάκης, λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος. Τα άλλα μέλη της επιτροπής συμμετείχαν κανονικά. Από την εργασία τους ή την κατοικία τους.

Την τεχνική ευθύνη της τηλεδιάσκεψης είχε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μιχαηλίδης.

Η συνεδρίαση ήταν και μια ευκαιρία ενημέρωσης των δημοτικών παρατάξεων για όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου. Ο κ. Μουριάδης που ήταν πρόεδρος και βρίσκονταν στο γραφείο του είπε στους συμβούλους τα ακόλουθα: Μπορεί να μην πραγματοποιηθεί φέτος τόσο το αεροπορικό σόου όσο και το Cosmopolis. Πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη που θα παρουσιάσει το ζήτημα του κορωνοϊού. Τα αιτήματα οικονομικών διευκολύνσεων και ελαφρύνσεων του εμπορικού κόσμου γίνονται δεκτά. Όχι μόνο στο Δήμο Καβάλας αλλά σε όλους τους Δήμους. Υπάρχει σχετική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ.

Προσωπικό των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ ενισχύει για την περίοδο της κρίσης το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Ο Δήμος Καβάλας προετοιμάζεται για να μοιράσει τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Η διανομή θα γίνει υπό τις συνθήκες των μέτρων που ισχύουν. Θα γίνει επίσης διανομή οικονομικών βοηθημάτων στους δικαιούχους. Ανακοινώθηκε η υλοποίηση προσπάθειας πραγματοποίησης μαθημάτων από το διαδίκτυο για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου.

Στο θέμα της συνεδρίασης για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού (20 άτομα για 4 μήνες) η απόφαση ήταν ομόφωνα θετική αφού όπως φαίνεται υπάρχει διαπαραταξιακή συνεννόηση. Δεν συζητήθηκαν λεπτομέρειες επί του θέματος. Έκτακτο θέμα υπήρξε για τους λογαριασμούς νερού της ΔΕΥΑΚ. Η επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ που προβλέπει «…προσωρινή άρση εφαρμογής των προσαυξήσεων στους λογαριασμούς ύδρευσης για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται σε ισχύ τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσης τους». (Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής βρίσκεται από χθες το πρωί στο you tube). Η μοναδική απόφαση που δεν ήταν ομόφωνη αφορούσε την ψήφο του κ. Ιγνατιάδη σε θέμα του Δημοτικού Ωδείου.

Διαβάστε επίσης