• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ 2020

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο προσέφυγε ο Δήμος Καβάλας για να απαλλαγεί της υποχρέωσης καταβολής προστίμου 60.000 ευρώ στο δημόσιο σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ πάνω από το Περιγιάλι. Ομόφωνη απόφαση έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή. Το πρόστιμο αφορά τη λειτουργία του σκουπιδότοπου τα έτη πριν το 2016. Για την ίδια υπόθεση έχουν αθωωθεί στο ποινικό μέρος της υπόθεσης δύο πρώην αντιδήμαρχοι. Ο ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας εδώ και καιρό διαθέτει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες για το έργο επέκτασης του.

Το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας συμφιλιωτική συνάντηση για τη ΒΦΛ, χθες το σωματείο συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν ξεκίνησαν χθες τα έργα κατάργησης των πλευρικών διοδίων στην ανατολική είσοδο της πόλης. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας επέβαλε πρόστιμο 8.000 ευρώ στην εταιρία Coral επειδή επέκτεινε χωρίς άδεια τη δραστηριότητα της. Σε έκρηξη ηλεκτρικού θερμαντικού σώματος οφείλεται η φωτιά την Κυριακή, η οποία κατέστρεψε μονοκατοικία στην οδό Μιαούλη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά από συνάντηση με τον Μακάριο Λαζαρίδη υποσχέθηκε ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας με 6 καινούργια περιπολικά. Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του Διοικητηρίου το μεσημέρι για τους εκπαιδευτικούς του Νομού Καβάλας. Αύξηση 50% στις πωλήσεις αντιγριπικών εμβολίων από τα φαρμακεία της Καβάλας. Ο σύλλογος εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Καβάλας έγινε περιφερειακός κι απέκτησε νέα διοίκηση.

Συνεχίζεται το απόγευμα στο Νοσοκομείο η εθελοντική αιμοδοσία της Μητρόπολης. Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ συγχαίρει το Δήμο Θάσου που το καλοκαίρι θα λειτουργήσει στις ακτές του 4 ειδικούς μηχανισμούς πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα. Μέσω της Δημωφέλειας ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στην πρόσφατη τουριστική έκθεση της Βιέννης.

Γαβριηλίδης- Σκαθαρούδης στα πλάνα του Παύλου Δερμιτζάκη για το ματς του Σαββάτου στη Βέροια. Λαχείο με πλούσια δώρα θα κυκλοφορήσει η διοίκηση του ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης