• 25 Απριλίου 2024,

Δήμος Καβάλας : Αστικός ιστός με δικαστική απόφαση 168 στρέμματα στην περιοχή Περιμετρικής-Χωράφας

 Δήμος Καβάλας : Αστικός ιστός με δικαστική απόφαση  168 στρέμματα στην περιοχή Περιμετρικής-Χωράφας

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Δήμος Καβάλας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία τον δικαιώνει και ακυρώνει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η οποία χαρακτήριζε αναδασωτέα έκταση ενταγμένη στο σχέδιο πόλης της Καβάλας στην περιοχή της Χωράφας. Η επίμαχη περιοχή, βρίσκεται στα όρια του σχεδίου πόλης, βόρεια της πόλης της Καβάλας, κατά μήκος της Περιμετρικής, από το Γηροκομείο μέχρι τη Χωράφα.

Ο Δήμος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και η νομική υπηρεσία του Δήμου με το νομικό του σύμβουλο Απόστολο Αγελαράκη, είχαν θέσει ως μία από τις άμεσες προτεραιότητές τους, το πιο πάνω ζήτημα, προασπιζόμενοι το συμφέρον εκατοντάδων δημοτών μας, που κατοικούν η έχουν ιδιοκτησία στην περιοχή αυτή. Τελικά πέτυχαν την ακύρωση της βλαπτικής αυτής απόφασης, η οποία αγνοούσε τον υφιστάμενο οικισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των συνδημοτών μας.

Έτσι πλέον και με δικαστική βούλα, η επίμαχη περιοχή των 168 στρεμμάτων δεν υπόκειται στους περιορισμούς της αναδάσωσης.

Μετά απ’ αυτό, εκατοντάδες συνδημότες μας και οι οικογένειες τους, θα μπορούν ανεμπόδιστα να νομιμοποιήσουν, αξιοποιήσουν, μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία τους, που βρίσκεται στην περιοχή αυτή.

Η αίσια αυτή εξέλιξη βάζει τέλος στην πολυετή ταλαιπωρία των συνδημοτών μας και εκτός των άλλων, τους δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και να συμβάλουν έτσι, στην αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Η νομική αυτή επιτυχία του Δήμου Καβάλας, αποδεικνύει περίτρανα και με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι η τοπική κοινωνία, μπορεί να βασίζεται στη Διοίκηση του Δήμου και τις υπηρεσίες του, για κάθε δίκαιο γενικό ζήτημα που την απασχολεί και πρέπει να θεωρεί δεδομένο, ότι κάθε φορά που θίγονται τα συμφέροντα της, ο Δήμος θα δίνει τη μάχη για την προστασία των καβαλιωτών.

 

Δελτίο τύπου

 

Διαβάστε επίσης