• 25 Απριλίου 2024,

Δημοτικό Συμβούλιο: Συζήτησαν και θα ξανασυζητήσουν για το Περιγιάλι

 Δημοτικό Συμβούλιο: Συζήτησαν και θα ξανασυζητήσουν για το Περιγιάλι

Με μία ακόμη συζήτηση επί των προβλημάτων της συνοικίας του Περιγιαλίου ξεκίνησε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Νωρίτερα χθες ο Δήμος Καβάλας είχε απαντήσει με δελτίο τύπου σε προηγούμενη ανακοίνωση του συλλόγου κατοίκων της περιοχής. Σε συνέχεια του δελτίου τύπου, το δ.σ. του συλλόγου (φωτογραφία) και ο δικηγόρος του συλλόγου Παναγιώτης Μαμτσαδέλης παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διοίκηση του Δήμου επανέλαβε τις απόψεις της, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας. Η κ. Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος κάνει ότι μπορεί να μην βεβαιώσει στην εφορία τα ενδεχόμενα χρέη οικοπεδούχων από την εισφορά σε χρήμα. Τόνισε για κάθε περίπτωση οικοπεδούχου υπάρχει ειδικό τμήμα και υπάλληλος στο Δήμο. «Δεν είμαστε φοροεισπράκτορες, βεβαίως η κατάσταση στο Περιγιάλι δεν μας αρέσει» είπε μεταξύ άλλων η κ. Τσανάκα.

Κατηγόρησε τον σύλλογο ότι με τις ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες του συμμετέχει στην προεκλογική περίοδο. Αρνήθηκε την κριτική ο πρόεδρος του συλλόγου που πάλι δήλωσε ότι «… δεν είμαστε με καμία παράταξη. Είμαστε με το Περιγιάλι». Ο απευθείας διάλογος είχε αρκετές εντάσεις που ευτυχώς ξεπεράστηκαν γρήγορα.

Με την ίδια ευκαιρία και συζήτηση μάθαμε ότι τα χρήματα που έως τώρα πληρώθηκαν για τα έργα υποδομής της συνοικίας (εισφορά σε χρήμα) ξεπέρασαν το 1 εκ ευρώ. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας υπολογίζει το συνολικό κόστος των απαραίτητων έργων υποδομής στα 30 εκ ευρώ. Τα έργα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν αλλά γενική είναι η εντύπωση ότι θα καθυστερήσουν κι άλλο.

 

Διαβάστε επίσης