Δόθηκαν οδηγίες για μια συντονισμένη δράση της Δ. Αστυνομίας

 Δόθηκαν οδηγίες για μια συντονισμένη δράση της Δ. Αστυνομίας

Μία νέα προσπάθεια για να κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία της στο κέντρο της πόλης,  να λύνει όσο το δυνατό περισσότερα κυκλοφοριακά προβλήματα, κάνει αυτό το διάστημα η δημοτική αστυνομία. Εντολή για αυτήν την δραστηριοποίηση έδωσε ο κ. Θόδωρος Μουριάδης. Ειδικότερα ο κ. Δήμαρχος ζήτησε τα έξι άτομα προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας που είναι το πρωί στην υπηρεσία, να βρίσκονται κάθε πρωί σε συγκεκριμένα κεντρικά σημεία της πόλης. Θα πρέπει να περιμένουμε για τα αποτελέσματα αυτής της κινητοποίησης αφού η προσπάθεια ξεκίνησε μόλις πρόσφατα.

Οι προϋποθέσεις να αλλάξουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στο κέντρο της πόλης προς το καλύτερο, δεν είναι ιδιαίτερα πολλές. Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτζάκης, η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη. Ενώ η εντολή του Δημάρχου υπάρχει και τηρείται, αυτό δεν μπορεί να γίνεται κάθε μέρα. Λόγω του ότι πολλές φορές το προσωπικό παίρνει άδεια ή παρουσιάζει προβλήματα υγείας εξαιτίας των οποίων απουσιάζει από την εργασία. Ο Απόστολος Μουμτζάκης που έχει την αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας σημειώνει επίσης ότι η δημοτική αστυνομία πέραν του ότι δεν έχει πολύ προσωπικό, έχει πάρα πολλές αρμοδιότητες.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Μουμτζάκη έχουν ως εξής: «Πρόκειται για μία υποστελεχωμένη δημοτική υπηρεσία. Θέλουμε να κάνουμε πολλά με τη δημοτική αστυνομία αλλά ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών είναι μικρός. Υπάρχουν 17 κάθε μέρα στη διάθεση της υπηρεσίας. Δύο εκ των οποίων στις Κρηνίδες και τρεις στα γραφεία. 12 απομένουν για τους δρόμους της πόλης και τις άλλες δουλειές. Αυτοί χωρίζονται σε δύο βάρδιες. Οι περισσότεροι το πρωί. Για τη δημοτική αστυνομία είναι μεγάλη πληγή τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα. Γίνονται προσπάθειες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά με τόσο λίγο προσωπικό λίγα πράγματα μπορούμε να αλλάξουμε. Από πλευράς της ελεγχόμενης στάθμευσης υπάρχει μία σχετική βελτίωση στο κυκλοφοριακό.

Λίγοι επαγγελματίες θέλουν να πουλάνε κάρτες για την ελεγχόμενη στάθμευση. Εξ αυτού του λόγου σκεπτόμαστε προσφορές και ευνοϊκές τιμές και για οδηγούς που θα χρησιμοποιούν οι ίδιοι τις κάρτες και όσον αφορά τους επαγγελματίες. Εξετάζουμε επίσης συνεργασία με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να πληρώνει κάποιος στο τέλος της ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω του κινητού του τηλεφώνου».

Διαβάστε επίσης