• 25 Απριλίου 2024,

Δύο ημέρες ο Νίκος Φίλης στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης: Υποσχέθηκε πολιτιστική βοήθεια

 Δύο ημέρες ο Νίκος Φίλης στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης:  Υποσχέθηκε πολιτιστική βοήθεια

Δύο ημέρες ήταν στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης. Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Στέγης Πολιτισμού, είδε από κοντά τα εκθέματα στο μουσείο της, βρέθηκε στο Ακόντισμα ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί το χωριό της Νέας Καρβάλης συμπεριλαμβανομένου του κάμπινκ. Εκεί το βράδυ του Σαββάτου παρακάθισε σε δείπνο, παρουσία στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκδήλωση που έγινε χθες το πρωί στο «Οκτάγωνο» του Ακοντίσματος ο κ. Φίλης μίλησε για τον πολιτισμό, τους συλλόγους και τις πολιτιστικές δράσεις τους. Υποσχέθηκε αυτού του είδους την βοήθεια καθώς όπως όλα δείχνουν θα γίνει ο σύνδεσμος με την Αθήνα της δραστήριας Στέγης Πολιτισμού. Συνεχώς κοντά του ο Καπλάνης Ιωσηφίδης αλλά και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Φίλης το βράδυ του Σαββάτου προτίμησε να διανυκτερεύσει στην οικία του βουλευτή Τάκη Εμμανουηλίδη και όχι σε ξενοδοχείο.

Οι εκδηλώσεις στο Ακόντισμα για την περίοδο των εορτών ξεκίνησαν χθες. Από σήμερα το πρωί θα υπάρχει ο Άη Βασίλης στην σπηλιά του, όπου θα δέχεται επισκέψεις μικρών και μεγάλων. Σε ρόλο Άη Βασίλη ο συμπολίτης ερασιτέχνης ηθοποιός Νάσος Σανσαρίδης. Το Ακόντισμα είναι έτοιμο να δεχθεί επισκέπτες, ειδικά μαθητές σχολείων. Η εκδήλωση για τον Άη Βασίλη γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο πρώην Υπουργός Νίκος Φίλης επισκέφθηκε το μουσείο της Στέγης Πολιτισμού. Μαζί του ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Τον ενημέρωσε και τον ξενάγησε ο Καπλάνης Ιωσηφίδης. Επακολούθησε δείπνο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Σε αυτό το δείπνο υπήρξε συνάντηση του πρώην Υπουργού με 40 περίπου Τούρκους τουρίστες. Προέρχονται από περιοχή της Πόλης αλλά οι πρόγονοι τους είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στην περιοχή της Κοζάνης. «Χορέψαμε μαζί τους» σχολίασε την Κυριακή το πρωί ο κ. Φίλης αφού τους ίδιους ανθρώπους είδε και στην ομιλία του. Εξ αυτού του λόγου έκανε αναφορά στις σχέσεις των λαών γειτονικών χωρών, στην ανάγκη για την ειρήνη κτλ.

Στο «Οκτάγωνο» του Ακοντίσματος χθες το πρωί τον κ. Φίλη περίμεναν και συνάντησαν ο Γιάννης Βύζικας και ο Μιχάλης Σαχσαμάνογλου. Του έδωσαν επιστολή του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, την οποία ο κ. Φίλης θα προωθήσει στα Υπουργεία Πολιτισμού- Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Στην επιστολή υπάρχει η γνωστή και από την Καλοκαιρινή ημερίδα πρόταση του Ινστιτούτου ώστε η αξιοποίηση από ιδιώτες παλαιών καπναποθηκών στην Καβάλα να γίνεται ευκολότερα και χωρίς μεγάλη περίοδο αναμονής (γραφειοκρατία).

Διαβάστε επίσης