Eίναι οριστικό. Είμαστε βόδια !

 Eίναι οριστικό. Είμαστε βόδια !

Η απόφαση της κυβέρνησης για ολική απάγόρευση της κυκλοφορίας από χθες Δευτέρα  ήταν αναμενόμενο μετά το ξεσάλωμα ορισμένων ελλήνων κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα που όλο το Σαββατοκύριακο λυσάξανε γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αντί να μαζευτούμε μέσα στα σπίτια μας γεμίσαμε τα λιμάνια και τις εθνικές οδούς φεύγοντας προς κάθε κατεύθυνση λες και ήταν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Και αυτοί που κάτσανε στο σπίτι τους οι περισσότεροι δεν στερήθηκαν , όπως αποδείχθηκε τον περίπατο για τον καθιερωμένο τους καφέ αδιαφορώντας όχι μόνο για την δική τους υγεία αλλά και του γενικού συνόλου αφού ο κορονοϊός μεταδίδεται με σχετικά μεγάλη ευκολία.

Η ολική απαγόρευση ήταν ένα μέτρο που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν είχαμε μέτρο στις εξόδους μας και κυρίως πειθαρχούσαμε στα μέτρα.

Δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο και έτσι το απόγευμα της Κυριακής ήρθε και η ολική απαργόρευση η οποία θα ισχύσει για δύο εβδομάδες με το ενδεχόμενο να παραταθεί ανάλογα με την πορεία εξάπλωσης του ιού.

Οι επόμενες δύο εβδομάδε δεν θα είναι μόνο δύσκολες αλλά και κρίσιμες αφού θα διαπιστώσουμε τις διαθέσεις της νόσου και κυρίως τους ρυθμούς εξάπλωσης της.

Στην Ιταλία έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε μέχρι και 800 νεκρούς την ημέρα.

Αυτά τα νούμερα τρομάζουν την ελληνική κυβέρνηση που παίρνει όλα αυτά τα μέτρα προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα.

Το θέμα είναι να αντιληφθούν όλοι οι έλληνες την σοβαρότητα της κατάστασης και επιτέλους για πρώτη φορά στην ζωή τους να πειθαρχήσουν για καλό όλων μας.

Οι καταστάσεις που  ζούμε είναι πρωτόγνορες αλλά θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας και γρήγορα το αρχικό ξάφνιασμα και να συμμορφωθούμε με τα μέτρα για να συμβάλουμε και εμείς στον περιορισμό του ιού και την ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα και καθημερινότητα.

θα περάσει και αυτό όπως περάσανε και τόσα άλλα.

Υπομονή και ψυχραιμία.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης