• 18 Απριλίου 2024,

Ελέγχονται επαναπατρισθέντες, ήρθαν πρόσφατα στην Καβάλα από το εξωτερικό

 Ελέγχονται επαναπατρισθέντες, ήρθαν πρόσφατα στην Καβάλα από το εξωτερικό

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανέλαβε (σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ) τον καθημερινό έλεγχο 40 περίπου πολιτών που τις προηγούμενες ημέρες επαναπατρίστηκαν, προερχόμενοι από χώρες όπου ο κορωνοϊός δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα σε σχέση με αυτά στην πατρίδα μας.

Προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει τα στοιχεία τους (στην πόλη και το Νομό), κάνει αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα σπίτια τους που μπορεί να είναι και 3 την ημέρα!

Τους συναντά, ελέγχει ότι τα τηλέφωνα τους (αυτά που δήλωσαν στον ΕΟΔΥ)  είναι σε λειτουργία και επαναλαμβάνει την βασική οδηγία.

Ζητά να παραμείνουν στο σπίτι τουλάχιστον 14 μέρες από την άφιξη τους στην Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους τηρούν την οδηγία φοβούμενοι και το πρόστιμο που στην περίπτωση τους είναι 5.000 ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι περισσότεροι επαναπατρισθέντες είναι νεαρής ηλικίας φοιτητές από τη Βουλγαρία, την Αγγλία, Ιταλία, κτλ.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όλοι οι έλεγχοι στην πόλη και το Νομό συνεχίστηκαν. Έγιναν από την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο Καβάλας ακόμη και την Πυροσβεστική. Ελέγχθηκαν όλοι οι επιβάτες του πλοίου που αναχώρησε από την Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου. Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων που έφθαναν στην Καβάλα.

Μπλόκο υπήρξε στην είσοδο της πλαζ της Καλαμίτσας. Εκεί λέγεται ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε Βούλγαρους πολίτες που δεν είχαν νόμιμη έξοδο από την οικία τους γιατί όπως δήλωσαν δεν γνώριζαν την διαδικασία. Ισχυρίστηκαν ότι διαμένουν σε σπίτι στο Δ. Παγγαίου κι είναι στην περιοχή από μέρες.

Το Λιμεναρχείο ήταν το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Ε. Αντίστασης κι έκανε έλεγχο σε καταναλωτές που έφευγαν από τη λαϊκή αγορά. Το Σάββατο η Ελληνική Αστυνομία επέβαλε 8 πρόστιμα σε πολίτες του Νομού που βγήκαν από το σπίτι τους χωρίς να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία.

Το Σαββατοκύριακο δεν έκανε ελέγχους η Δ. Αστυνομία καθώς το προσωπικό της δεν εργάζεται αυτές τις μέρες.

Η Δ. Αστυνομία κάνει ελέγχους τις καθημερινές, στο κέντρο της πόλης. Σε όλους τους ελέγχους δίδεται προτεραιότητα στους ηλικιωμένους. Τέλος η Πρωινή έλαβε και λαμβάνει συνεχώς πολλές καταγγελίες πολιτών για μέτρα ασφαλείας που δεν τηρούνται πλήρως στα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε επίσης