• 20 Απριλίου 2024,

Εντός της εβδομάδας τα τεστ κορωνοϊού και στο Νοσοκομείο Καβάλας

 Εντός της εβδομάδας τα τεστ κορωνοϊού και στο Νοσοκομείο Καβάλας

Το πρωί της Δευτέρας μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Μία ακόμη φορά έκανε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των γεγονότων στο ίδρυμα, γεγονότα που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το Νοσοκομείο Καβάλας πήρε επτά τουλάχιστον αρνητικά αποτελέσματα επί ύποπτων περιστατικών.

Ταυτόχρονα διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των πολιτών με πυρετό που επισκέπτονται το νοσοκομείο είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες.

Με τις εντολές του ΕΟΔΥ παίρνονται δείγματα για την ειδική εξέταση. Αυτό γίνεται ακόμη και σε περιπτώσεις που οι γιατροί του νοσοκομείου δεν το θεωρούσαν απαραίτητο. Το γεγονός ότι και από την Καβάλα τα δείγματα για ύποπτα περιστατικά αυξάνονται καθυστερεί την έκδοση αποτελεσμάτων.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Ντίνος Κλειτσιώτης είπε ότι ανάμεσα στα αρνητικά αποτελέσματα επί ύποπτων περιστατικών ήταν και ένα στενού συγγενικού προσώπου της 55χρονης, στην οποία έχει διαπιστωθεί η νόσος.

Με ανακούφιση ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης είπε ότι αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα εξέτασης και σε γυναίκα που διαμένει ως πρόσφυγας στη δομή του «Ασημακόπουλου».

Ο κ. Κλειτσιώτης ευχαρίστησε τους πάντες που εργάζονται συνεχώς στο νοσοκομείο. Είπε ότι εξελίσσεται καλύτερα η 55χρονη καβαλιώτισσα που βρίσκεται πάντα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με την οποία έχει επικοινωνία. Για το πότε θα μπορεί το νοσοκομείο Καβάλας να κάνει την ειδική εξέταση για τον κορωνοϊό ,είπε ότι το εργαστήριο στο Νοσοκομείο είναι έτοιμο. Το Νοσοκομείο εξήγησε, περιμένει να προμηθευτεί αντιδραστήρες. Άρα προέβλεψε ότι εντός της εβδομάδας η διαδικασία του τεστ θα ξεκινήσει.

Η συμπολίτισσα μικροβιολόγος -μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου- Άννα Τζαναβάρη είπε στην Πρωινή ότι επί του παρόντος κανένα μικροβιολογικό εργαστήριο του Νομού Καβάλας δεν πραγματοποιεί το τεστ για τον κορωνοϊό. Τόνισε ότι αυτό γίνεται μετά από εντολή και οδηγία του ΕΟΔΥ. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά από λίγες ημέρες ή εβδομάδες μικροβιολογικά εργαστήρια στο νομό να κάνουν αυτά τα τεστ. Αυτό όπως είπε θα γίνει αν χρειαστεί.

Θα προηγηθεί ενημέρωση του κοινού και φυσικά έγκριση -συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. «Εξαρτάται και από τη διαθεσιμότητα των αντιδραστηρίων, γιατί υπάρχει έλλειψη» κατέληξε η κ. Άννα Τζαναβάρη.

 

Διαβάστε επίσης