Επιμένει η Πρωτοβάθμια Καβάλας στην πρόταση της για συγχώνευση 20ου με 9ο δημοτικό σχολείο

 Επιμένει η Πρωτοβάθμια Καβάλας στην πρόταση της για συγχώνευση 20ου με 9ο δημοτικό σχολείο

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες το πρωί από τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας κ. Κώστα Μπαντίκο παρουσιάστηκαν οι απόψεις της υπηρεσίας σχετικά με την πρόταση της για τη συγχώνευση του 20ου δημοτικού σχολείου (Περιγιάλι) με το 9ο (Αγίου Αθανασίου).  Ο κ. Μπαντίκος έδωσε τη συνέντευξη τύπου λίγες μόνο ημέρες μετά την αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου. Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν αφού όπως είπε δεν προσκλήθηκε!

Η διαδικασία για τα δύο σχολεία συνεχίζεται κι η τελική απόφαση θα παρθεί την Άνοιξη, θα εφαρμοστεί τον Σεπτέμβρη. Θα είναι μια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Η τοπική υπηρεσία εισηγείται τη συγχώνευση των δύο σχολείων (μεταφορά των μαθητών του 20ου στο 9ο), οι γονείς δεν συμφωνούν. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί επίσης. Διαφωνεί και το δημοτικό συμβούλιο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπαντίκος επέμενε στην πρόταση συγχώνευσης για παιδαγωγικούς όπως είπε λόγους. Απάντησε ένα ένα τα αντίθετα επιχειρήματα, παρουσίασε νούμερα που αφορούν τους μαθητές του 20ου αλλά και τους μαθητές του σχολείου που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των δύο. Θύμισε ότι σήμερα το 20ο δημοτικό λειτουργεί ως 2θέσιο αφού έχει 19 μόνο μαθητές. « Δεν παρέχουμε ίσες ευκαιρίες μάθησης. Δυσχεραίνεται ακόμη και η κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών» τόνισε. Εξήγησε ότι το 20ο δημοτικό έχει φθίνουσα πορεία μαθητών, από το 2013 έως και σήμερα. Σημείωσε μάλιστα ότι οι γονείς των 19 μαθητών έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο όποτε το αποφασίσουν. «Για αυτό και τα παιδιά ήταν 24 τον Σεπτέμβρη ενώ σήμερα είναι 19» υπενθύμισε.

Ο κ. Μπαντίκος ανακοίνωσε επίσημα την αύξηση των σχολικών γευμάτων και την επέκταση τους σε επιπλέον σχολεία της πόλης. Για τη μετακόμιση των μαθητών του 12ου είπε ότι καθυστερεί επειδή πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με τη μετακόμιση των νηπίων. Όμως ο χώρος του νηπιαγωγείου δεν είναι έτοιμος. Πιθανότερο είναι το σενάριο η μετακόμιση σχολείου και νηπιαγωγείου να γίνει μετά τις γιορτές.

Διαβάστε επίσης