• 20 Απριλίου 2024,

Έτοιμος για την παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων ο Θ. Μουριάδης

 Έτοιμος για την παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων ο Θ. Μουριάδης

Στις 7:00 το απόγευμα της Τετάρτης στο Galaxy Hotel ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης θα παρουσιάσει στους δημότες την πρώτη ομάδα των υποψηφίων συμβούλων του. Στην ανοικτή πρόσκληση που έστειλε ο κ. Μουριάδης, κάλεσε τους Καβαλιώτες να παραστούν και να γνωρίσουν τους υποψηφίους του, σηματοδοτώντας έτσι την αρχή μιας σχέσης εμπιστοσύνης και φιλίας την οποία τα μέλη του «Σύγχρονου Δήμου» επιθυμούν να δημιουργήσουν με την τοπική κοινωνία.

Ο Θόδωρος Μουριάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1959. Ο πατέρας του, Χαράλαμπος Μουριάδης, ήταν ξυλουργός στον Αϊ-Γιώργη και για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του σωματείου ξυλουργών. Το 1977, όταν ο Θ. Μουριάδης ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Γυμνάσιο (πρώην Αρρένων), εξασφάλισε την εισαγωγή του στη Σχολή Ευελπίδων από όπου αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός του Μηχανικού το 1981.

Το 1992 έδωσε εξετάσεις και μπήκε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο από όπου και πήρε το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού το 1996. Στα χρόνια της υπηρεσίας του στον Στρατό ασχολήθηκε με την εκπόνηση μελετών και επιβλέψεων σειράς στρατιωτικών έργων. Το 2004, ύστερα από σχετική αίτησή του αποστρατεύτηκε.

Στον πολιτικό στίβο, και ειδικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση, μπήκε για πρώτη φορά το 2010, συμμετέχοντας στο συνδυασμό του Κωστή Σιμιτσή. Από το 2011 ως το 2014 υπηρέτησε το Δήμο Καβάλας ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων. Πολλά από τα τεχνικά δημοτικά έργα που είτε ολοκληρώθηκαν μέχρι το 2014 είτε συνεχίστηκαν τα επόμενα χρόνια, φέρουν τη δική του υπογραφή, όπως:

Ανακαίνιση – συντήρηση της Μεγάλης Λέσχης, Βιοκλιματική παρέμβαση στις οδούς Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού, Αναστήλωση – επανάχρηση του κτηρίου που στεγάζει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και ανάπλαση της οδού Πιπίνου, Βιοκλιματική αναβάθμιση και ριζική ανακαίνιση του 12ου δημοτικού σχολείου, Θωράκιση της ακτής Ραψάνη, Ανάπλαση της περιοχής κάτω από το παράλιο τείχος στο λιμάνι, Ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων, Κατασκευή τριών παιδικών σταθμών (Ν. Καρβάλης, Καρνάγιου –Χωράφας), Ανακατασκευή πάρκου Σαππαίων, Κατασκευή πάρκου ΑμεΑ και παιδικής χαράς στο αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας, Ανακατασκευή του Προκόπειου Ιδρύματος, Μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη, την ανάπλαση του οικοπέδου Κρέη στην πλατεία Νικοτσάρα, την πολεοδομική αλλαγή πίσω από τις Καμάρες μέχρι το 1ο Γυμνάσιο, Σχεδιασμός για το μέλλον της πόλης με την έγκριση νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και στη συνέχεια νέου Ρυμοτομικού.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο Θόδωρος Μουριάδης εκλέχθηκε και πάλι με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», αυτή τη φορά ως δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης. Σήμερα, ο κ. Μουριάδης είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» και δεσμεύεται ότι γνώμονας στην κάθε προσπάθεια της ομάδας του, στους αγώνες που θα κληθούν να δώσουν για τα προβλήματα του Δήμου και την βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών, θα είναι το ήθος και η ανιδιοτέλεια.

 

******

 

Διαβάστε επίσης