• 19 Απριλίου 2024,

Φτάνει !

 Φτάνει !

Φτάνει ρε παιδιά όχι άλλο αίμα προσφύγων στην άσφαλτο.

Το τελευταίο διάστημα τα τροχαία ατυχήματα με αυτοκίνητα γεμάτα παράτυπους μετανάστες είναι πολύ συχνό φαινόμενο αν οχι καθημερινό.

Ο Φραν­σουά Κρε­πό, Ει­δι­κός Ει­ση­γη­τής του Ο­Η­Ε για τα αν­θρώ­πι­να δι­καιώ­μα­τα των με­τα­να­στών, υ­πο­γράμ­μι­σε ό­τι η κα­κή κα­τά­στα­ση του αυ­ξα­νό­με­νου α­ριθ­μού των πα­ρά­τυ­πων με­τα­να­στών που βρί­σκο­νται πα­γι­δευ­μέ­νοι στην Ελ­λά­δα κα­τευ­θυ­νό­με­νοι σε  άλ­λους προ­ο­ρι­σμούς της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης (E.E.),  α­παι­τεί μια πα­νευ­ρω­πα­ϊ­κή προ­σέγ­γι­ση με έμ­φα­ση στα αν­θρώ­πι­να δι­καιώ­μα­τα.

Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να σταματήσουν να πνίγονται στις θάλασσες  μας και να σκοτώνονται στους δρόμους μας.

Η προσδοκία για μία καλύτερη ζωή τις περισσότερες φορές καταλήγει σε τραγωδία.

Καμένα άψυχα σώματα , κομμένα χέρια και πόδια είναι ένα θέαμα πολύ συχνό στους ελληνικούς δρόμους απο ανθρώπους που ψάχνουν μια καλύτερη τύχη , μία καλύτερη ζωή και έχουν τις περισσότερες φορές αυτό το φριχτό τέλος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και βάλει ένα τέλος σε αυτές τις τραγικές καταστάσεις.

Δουλειά τους δεν είναι μόνο η δημοσιονομική προσαρμογή των χωρών που χάνουν τον έλεγχο στα οικονομικά τους αλλά και οι τύχες αυτών των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Τέλός σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα αυτά τα αυτοκίνητα και τα βαν μέσα στα οποία στιβιάζονται οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν εύκολα φωτιά μετά απο μία σύγκρουση γιατί λειτουργούν με αέριο ή είναι πειραγμένα για να πηγαίνουν πιο γρήγορα και αυτό καταλαβαίνεται οτι δεν γίνεται με φυσιολογικό τρόπο.

Με τις ευχές και τις προσευχές δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση με κάποιο τρόπο να βάλει τέλος σε όλες αυτές τις τραγικές ιστορίες που δυστυχώς τις περισσότερες φορές έχουν και τραγικό φινάλε.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το Σαββατοκύριακο που μόλις ξεκίνησε θα είναι βροχερό αφού μέχρι και την Κυριακή το βράδυ η πρόβλεψη εδώ για την Καβάλα είναι βροχές και καταιγίδες.

Την Δευτέρα θα κάνουμε ένα διάλειμμα και απο την Τρίτη πάλι βροχές.

Οι βροχές βέβαια θα φέρουν και μία μικρή έστω άνοδο της θερμοκρασίας που είναι καλοδεχούμενη.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και ύποπτοι.

Όλα θα πάνε καλά είμαστε σίγουροι και επιμένουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

 

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης