• 24 Απριλίου 2024,

Γεγονός το Πανεπιστήμιο- Ικανοποίηση Μπαντέκα, ομιλία Εμμανουηλίδη

 Γεγονός το Πανεπιστήμιο- Ικανοποίηση Μπαντέκα, ομιλία Εμμανουηλίδη

Ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτρης Μπαντέκας σχολίασε θετικά νωρίς χθες το απόγευμα την εγκριτική απόφαση της Βουλής επί του «πολυνομοσχεδίου» του υπουργείου Παιδείας. «Το πανεπιστήμιο είναι γεγονός» έγραψε σε ανάρτηση του στο facebook, συμπληρώνοντας ότι τα νέα τμήματα θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβρη. Σε γενικές γραμμές η τοπική κοινωνία δηλώνει ικανοποιημένη αφού πρώτη φορά η Καβάλα θα είναι έδρα Πανεπιστημίου. Ένας από τους αρκετούς πανεπιστημιακούς κόμβους του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, εξ αιτίας και των άλλων αλλαγών που περιλαμβάνει. Έγινε μπόλικος πολιτικός ντόρος αλλά αυτός μάλλον δεν αφορά το ΤΕΙ ΑΜΘ και την αναβάθμιση του.

Στην ίδια συζήτηση έλαβε μέρος ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Εμμανουηλίδης. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Η δημιουργία του μεγάλου αυτού πανεπιστημίου, με παραρτήματα στις πόλεις όπου τώρα λειτουργούν τα ΤΕΙ, δίνει ώθηση στην ακαδημαϊκή έρευνα και παράλληλα ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες. Το νέο πανεπιστήμιο απευθύνεται στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές περιβάλλον και παρέχει ελληνικά και ξενόγλωσσα προγράμματα

προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, καθώς και διετή και δια βίου προγράμματα κατάρτισης και επικαιροποίησης των γνώσεων αντίστοιχα. Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα έχει τέσσερεις βασικούς πόλους, ο ένας από τους οποίους θα βρίσκεται στην Καβάλα. Έχοντας οραματικό στόχο την έμφαση στην καινοτομία, τη διδασκαλία και την έρευνα, καθώς και στον διεθνή χαρακτήρα των σπουδών που προσφέρει, είμαστε βέβαιοι ότι δίνει νέα ώθηση στις ακαδημαϊκές σπουδές στις πόλεις μας, προσφέρει έναν δημοκρατικό, ακαδημαϊκό χώρο εργασίας για τους φοιτητές και το προσωπικό του, προάγει συγκεκριμένα πεδία της επιστήμης και της τεχνολογίας, εγκαθιδρύει έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο του Πανεπιστημίου με τον κοινωνικό του περίγυρο».

 

Διαβάστε επίσης