• 20 Απριλίου 2024,

Γεωργία Τσούλκα: «Δίκαια μείναμε στην κατηγορία, έχει μέλλον το Βόλεϊ  του ΑΟΚ»

 Γεωργία Τσούλκα: «Δίκαια μείναμε στην κατηγορία, έχει μέλλον το Βόλεϊ  του ΑΟΚ»

Συνέντευξη στον Τάσο Πατσίδη για το    proininews   παραχώρησε  η  Γεωργία Τσούλκα. Η έμπειρη Σερραία παίκτρια του Βόλει αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη φετινή πορεία του ΑΟΚ στην Α2 κατηγορία. Ακόμη μίλησε για την επόμενη μέρα αλλά και σύγκρινε τις δυο εποχές που αγωνίστηκε στον ΑΟΚ.  

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Δίκαια θεωρείς ότι ο ΑΟΚ παρέμεινε στην Α2 κατηγορία;

Απάντηση: Νομίζω πως ναι.  Ξεκινήσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα και αυτό μας βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στη διάρκεια.  Το καλό ξεκίνημα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παραμονή.  Πήραμε μια διαφορά από τις θέσεις του υποβιβασμού και την κρατήσαμε μέχρι τέλος με ορισμένες νίκες κομβικές όπως αυτή μέσα στην Αλεξανδρούπολη.  Θεωρώ ότι βάση της προσπάθειας που έγινε από το προπονητικό τιμ, τη διοίκηση και φυσικά από τις παίκτριες ο ΑΟΚ παρέμεινε δίκαια στην Α2.

Ερώτηση: Σε κάποια στιγμή στη διάρκεια του πρωταθλήματος αγχωθήκατε για την παραμονή μετά από ορισμένα ατυχή αποτελέσματα;

Απάντηση: Λογικό ήταν να αγχωθούμε σε κάποια στιγμή όμως μάλλον αυτό μας ένωσε και μας έκανε καλύτερες σε κρίσιμες στιγμές του πρωταθλήματος.  Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν δυσκολίες. Το θέμα είναι να έχεις τη διάθεση και την ικανότητα να τις προσπερνάς και να μαθαίνεις μέσα από αυτές. Σε κάποια στιγμή συγκεντρωθήκαμε ακόμη περισσότερο για να πετύχουμε το στόχο που ήταν η παραμονή στην Α2 κατηγορία.

Ερώτηση: Δικαιώθηκες για την επιλογή σου να επιστρέψεις μετά από πολλά χρόνια στην Καβάλα και να παίξεις Βόλεϊ στον ΑΟΚ;

Απάντηση: Είχα φύγει τότε με τις καλύτερες αναμνήσεις. Ήθελα να επιστρέψω σε κάποια στιγμή και να φορέσω πάλι τη φανέλα του ΑΟΚ.   Όταν μου έγινε η πρόταση αμέσως χωρίς καμία δεύτερη σκέψη απάντησα θετικά.

Ερώτηση: Αν συγκρίνουμε τις δυο εποχές που αγωνίστηκες στον ΑΟΚ, τι μπορούμε να πούμε;

Απάντηση:  Είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Δεν το συζητάμε.  Τότε υπήρχε ο μεγάλος επενδυτής και τα σχέδια για την Α1 με μια ομάδα με έτοιμες παίκτριες που είχαν πολλές εμπειρίες.  Τώρα η ομάδα έχει πολλά νεαρά κορίτσια που έχουνε μέλλον.  Δεν υπάρχει επίσης ο μεγάλος επενδυτής. Τα πρόσωπα έχουνε αλλάξει.  Γίνεται μια συλλογική προσπάθεια από ανθρώπους που αγαπάνε το Βόλει και τον ΑΟΚ. Αν θυμάσαι Τάσο, τότε σε μια συνέντευξη που σου είχα παραχωρήσει είχα μιλήσει για πολύ  δουλειά που θα μας φτάσει  σε υψηλό επίπεδο. Το ίδιο λέω και τώρα ότι με τη δουλειά μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Είναι ίσως το μόνο κοινό σημείο πάντοτε σε όλες τις ομάδες έστω και αν διαφέρουν τα ρόστερ.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι σκέψεις σου; Θα συνεχίσεις και τη νέα χρονιά στο στρατόπεδο του ΑΟΚ;

Απάντηση: Είναι λίγο νωρίς ακόμη. Παρόλα αυτά το τονίζω και πάλι ότι είναι μεγάλη μου τιμή να συνεχίζω να αγωνίζομαι στον ΑΟΚ.  Νομίζω ότι είχαμε μια πολύ καλή χημεία στο ρόστερ. Ημασταν λίγες έμπειρες παίκτριες με πολλά νεαρά κορίτσια που έχουνε  μέλλον. Γίναμε φίλες παρά τη διαφορά ηλικίας που μας χωρίζει.

Βασικό στοιχείο για να πάει μπροστά μια ομάδα είναι το καλό κλίμα και αυτό το είχαμε με το παραπάνω στον ΑΟΚ.

Ερώτηση: Έχει μέλλον αυτή η ομάδα; Θα χρειαστεί ενίσχυση τη νέα χρονιά;

Απάντηση: Φυσικά και έχει μέλλον από τη στιγμή που γίνεται πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής όπου αθλούνται πολλά νεαρά κορίτσια. Από το φυτώριο θα βγούνε και άλλα ταλέντα.  Στην προσπάθεια όμως χρειάζεται και η εμπειρία. Νομίζω ότι πρέπει να διατηρηθεί ο βασικός φετινός κορμός και να γίνουν μια η δυο προσθήκες ανάλογα βέβαια και με το μπάτζετ που θα υπάρχει.

Ερώτηση: Θέλεις κάποιους να ευχαριστήσεις για τη φετινή χρονιά;

Απάντηση: Πρώτα απ` όλα την Έφη Γερακίνη και την Ελένη Οικονομίδου που πιστέψανε σε μένα.  Φυσικά τη διοίκηση της ομάδας. Δεν έχω κανένα παράπονο. Η συμπεριφορά τους ήταν άψογη προς το πρόσωπο μου.  Κάνουν οι άνθρωποι μια μεγάλη προσπάθεια σε δύσκολα χρόνια για να κρατήσουνε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.  Ακόμη τους φιλάθλους που ερχόταν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και μας βοηθούσαν. Θέλαμε τη στήριξη και την είχαμε από φίλους της ομάδας που ήταν πιστοί όλο το χειμώνα.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται Τάσο, θα ήθελα να συγχαρώ τον ΑΟΚ για την άνοδο στο ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη κατηγορία και να ευχηθώ στην ομάδα μπάσκετ της Energean Kavala BC να παραμείνει στην Α2 κατηγορία.

Ερώτηση: Πως ήταν το επίπεδο του πρωταθλήματος;

Απάντηση:  Ηταν δυο ταχυτήτων. Οι ομάδες που σίγουρα ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν και το έδειξαν έχοντας όμως πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από μας. Από εκεί και πέρα υπήρχαν οι ομάδες που είχαν στόχο την παραμονή. Εμείς θεωρώ ότι δεν είχαμε μεγάλο βαθμό αγωνίας αφού ξεφύγαμε από την αρχή όσον αφορά την μάχη της παραμονής. Απλά περιμέναμε την παραμονή της ΧΑΝΘ στην μεγαλύτερη κατηγορία και αυτός ίσως να ήταν αρκετά αγχωτικό.

 

 

Διαβάστε επίσης