• 24 Απριλίου 2024,

Γιορτή και επόμενα σχέδια του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα»

 Γιορτή και επόμενα σχέδια του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα»

Σύντομη πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε χθες το πρωί στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Περιγιάλι. Αυτό βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του ομώνυμου ιδρύματος. Τη θεία λειτουργία παρακολούθησε το προσωπικό και τα φιλοξενούμενα παιδιά του ομώνυμου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ (ΚΔΑΠ ΑμΕΑ), γονείς και κάτοικοι της περιοχής. Ήταν επίσης το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος, ίδρυμα που συνεχίζει και υπάρχει. Παραχώρησε μεν κάποιες από τις κτιριακές εγκαταστάσεις σε ιδιώτη (ο οποίος ανέλαβε να λειτουργήσει το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ) αλλά το ίδρυμα υφίσταται και σήμερα. Πρόσφατα σχετικά πλήρωσε την αποζημίωση των τελευταίων εργαζόμενων του, από την εποχή που είχε αυτό την ευθύνη των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Εν τω μεταξύ πέθανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Αφεντούλης Τσουλής κι έτσι το ίδρυμα έμεινε «ακέφαλο». Σε αυτήν την φάση είναι σήμερα. Προετοιμάζει τη γενική του συνέλευση προκειμένου στη διαδικασία να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο. Το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο χώρος της μικρής εκκλησίας δεν ήταν περιποιημένος, γεγονός που αποδίδεται στην κατά κάποιο τρόπο αδρανοποίηση της διοίκησης λόγω του θανάτου του προέδρου. Ωστόσο ο όροφος του κτιρίου προετοιμάζεται ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αυτό όταν γίνει, όταν εξασφαλιστεί η απαραίτητη πιστοποίηση, θα αποφασιστεί αν θα γίνει μέσω του ιδρύματος ή ιδιώτη. Πιθανότερο είναι το δεύτερο σενάριο. Πάντως όταν οριστικοποιηθεί η εξέλιξη θα υπάρξει δυνατότητα να αυξηθεί ο αριθμός των ΑμΕΑ που φιλοξενούνται και σήμερα είναι 21. Μπορεί και να διπλασιαστεί!

Η ιστορία του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» στην Καβάλα είναι πολύ μεγάλη. Τα προβλήματα των προηγούμενων ετών αρκετά. Οι άνθρωποι που είναι στο δ.σ. επιμένουν. Ξεπερνούν με αισιοδοξία τις δύσκολες καταστάσεις και κοιτάζουν μπροστά. Προκειμένου να επιτευχθούν τα επόμενα σχέδια και στόχοι. Στη χθεσινή θεία λειτουργία παραβρέθηκε και η συμπολίτης δικηγόρος Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν βοήθησε και συμπαραστάθηκε στο ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης