Γλέντησαν στον Άγιο Λουκά -Συνοικιακό σύλλογο ετοιμάζουν οι κάτοικοι του Βύρωνα

 Γλέντησαν στον Άγιο Λουκά -Συνοικιακό σύλλογο ετοιμάζουν οι κάτοικοι του Βύρωνα

Ένα πραγματικό ελληνικό γλέντι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη συνοικία του Αγίου Λουκά,  στην ετήσια εκδήλωση του ομώνυμου συνοικιακού συλλόγου. Ο καιρός αρχικά ήταν απειλητικός αλλά ευτυχώς εφέτος δεν επαναλήφθηκαν οι περσινές καταστάσεις. Πέρσι η ίδια εκδήλωση επηρεάστηκε από τη βροχόπτωση αλλά ευτυχώς φέτος όλα κύλησαν ομαλά. Ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση του κόσμου που χρειάστηκε να μπουν τραπεζοκαθίσματα ακόμα και στην παρακείμενη οδό του πάρκου της ίδιας συνοικίας.

Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε,  έμεινε στην εκδήλωση μέχρι τα μεσάνυχτα ενώ το γλέντι σταμάτησε μετά από διαμαρτυρίες περιοίκων που κάλεσαν την αστυνομία !

Το 8ο λαϊκό πανηγύρι της συνοικίας του Αγίου Λουκά έγινε με τη συμμετοχή του συλλόγου «Διαδρομή» από το Βόλο,  χορευτικού των Μικρασιατών, της Λέσχης Ποντίων Καβάλας και φυσικά του διοργανωτή συλλόγου. Όταν οι παραδοσιακοί χοροί ολοκληρώθηκαν τότε ανέλαβε δράση το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης με συνεργάτες του (τον Γιώργο Μιχαηλίδη, τον Φιλήμονα Ξουλόγη και τον Κώστα Πεφάνη), ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Παρόμοια εκδήλωση (με αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδωνα) πραγματοποιεί το προσεχές Σάββατο ο συνοικιακό σύλλογος των Ποταμουδίων. Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της συνοικίας.

Εν τω μεταξύ οι συνοικιακοί σύλλογοι στην Καβάλα φαίνεται ότι θα αυξηθούν αφού αυτήν την εβδομάδα (ειδικότερα το Σάββατο 22 Ιουνίου) στις 7 το απόγευμα πραγματοποιούν συνάντηση για να ιδρύσουν το δικό τους σύλλογο οι κάτοικοι της συνοικίας του Βύρωνα. Το ραντεβού τους είναι στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη ετοιμαστεί αρκετά υπό την έννοια ότι υπάρχει προσωρινό διοικητικό συμβούλιο. Στη συνοικία του Βύρωνα δεν υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν συνοικιακός σύλλογος. Αυτός θα ασχοληθεί εκτός από τα πολιτιστικά και με τα προβλήματα της συνοικίας. Συνοικιακοί σύλλογοι που υπάρχουν σήμερα στην Καβάλα είναι οι ακόλουθοι: Κηπούπολης- Κκαλαμίτσας,  Νεάπολης,  Αγίου Λουκά,  Αγίας Παρασκευής, Παληού,  Παναγίας,  Περιγιάλι-  Άγιος Τρύφωνας, Πεντακόσια- Αγία Βαρβάρα,  Αγίου Κωνσταντίνου «Δρόμος του Νερού»  και Χωράφας.  Στο παρελθόν συνοικιακό σύλλογος υπήρχε και για την περιοχή του κέντρου.

 

Διαβάστε επίσης