Η αποχαιρετιστήρια ομιλία Γιώργου Γκράνα στην εκδήλωση της Α.Δ. Καβάλας την Παρασκευή

 Η αποχαιρετιστήρια ομιλία Γιώργου Γκράνα στην εκδήλωση της Α.Δ. Καβάλας την Παρασκευή

Κατόπιν σχετικής απόφασης της Ηγεσίας του Σώματος, αποστρατεύτηκα ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία μου, προαχθείς στο βαθμό του Υποστρατήγου ε.ο.θ. Από χθες μάλιστα τυγχάνω και επίσημα πλέον απλός πολίτης. Νιώθω σήμερα ένα κόμπο στο λαιμό και συγκίνηση που αποδίδω στο γεγονός ότι συνειδητοποιώ πως δεν θα έχω πλέον τη χαρά να ανταμώνω καθημερινά όλους εσάς, τους αγαπημένους μου συνεργάτες, συναδέλφους και φίλους. Όταν ολοκληρώνεται η σταδιοδρομία κάποιου, αναπόφευκτα έρχεται και η στιγμή της αποτίμησης του έργου και της εν γένει παρουσίας. Χαίρομαι λοιπόν κάνοντας αυτό τον απολογισμό, καθώς πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια προσέφερα ότι μπορούσα βάσει των δυνατοτήτων μου και πάντα έχοντας ως στόχο το υπηρεσιακό συμφέρον. Επίσης προσπάθησα μέσα στις ανθρώπινες δυνατότητες, να μην αδικήσω εσκεμμένα κάποιον, πολίτη ή συνάδελφο.

Σίγουρα έχω κάνει λάθη και θα ήθελα την κατανόησή όσων στεναχώρησα, όμως δεν έγινε από πρόθεση. Είμαι 57 ετών και τα 38 χρόνια της ζωής μου (κατετάγην στην Χωροφυλακή το έτος 1981) τα πέρασα φορώντας την τιμημένη στολή του ένδοξου Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τα 38 αυτά χρόνια, τα 26 έχω υπηρετήσει σε υπηρεσίες του Νομού μας, (πρώην Α.Τ. Χρυσούπολης και νυν Νέστου, Α.Τ. Καβάλας, Επιτελείο), με αποκορύφωμα ως Διευθυντής της Διεύθυνσής μας για τρία σχεδόν έτη, μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους (2015) ως Διευθυντής στη Δ.Α Ροδόπης, απ’ όπου και κατάγομαι.

Την περίοδο που ήμουν Διευθυντής οι Υπηρεσίες μας ανταποκρίθηκαν πλήρως σε όλους τους στόχους που θέσαμε και μάλιστα υπερέβησαν αυτούς. Είχαμε σημαντικές επιτυχίες, όπως η σύλληψη εγκληματικών οργανώσεων με αντικείμενο την εμπορία ναρκωτικών, εξιχνίαση υποθέσεων ληστειών, κλοπών, ανθρωποκτονίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών και άλλες.  Επίσης  αντιμετωπίστηκαν    με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο και ευαισθησία σημαντικά γεγονότα τα οποία απασχόλησαν την τοπική κοινωνία, όπως τα γεγονότα με την Βιομηχανία Λιπασμάτων, τη διέλευση του αγωγού ΤΑΠ και το μείζον θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Όμως όλα τα ανωτέρω δεν οφείλονται σε μένα, αλλά αποκλειστικά στους συνεργάτες μου, οι οποίοι επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό και εργάσθηκαν με ζήλο και πέραν των προβλεπόμενων ωρών. Έτσι θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά όλους τους, Διοικητές, Αξιωματικούς και το λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό. Θα ήθελα επίσης να σας καλέσω να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία και την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε προκατάληψη ή στερεότυπο. Άλλωστε η αστυνομία είναι ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας προστασίας της Δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Έτσι να στέκεστε δίπλα σε κάθε πολίτη που ζητά τη βοήθειά σας.

Αισθάνομαι επίσης χαρά διότι τη Διεύθυνσή μας, που τόσο αγάπησα και για την άρτια λειτουργία της οποίας εργάστηκα, όπως και οι εκ δεξιών παριστάμενοι προκάτοχοί μου Αξιωματικοί, αναλαμβάνει ένας ικανός, άξιος και έμπειρος Αξιωματικός, ο Α/Δ΄ Ιωάννης Καραμανλής, που υπηρέτησε ως Διευθυντής στην όμορη Διεύθυνση Ξάνθης στον οποίο εύχομαι υγεία, καλή συνέχεια και καλή δύναμη στα καθήκοντα του. Όλους δε εσάς (άρχοντες, αρχές, φορείς και προσωπικού) παρακαλώ να τον στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις επ’ αγαθώ της τοπικής κοινωνίας και των συμπολιτών μας. Ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω και σε όλους τους εκπροσώπους των θεσμών, φορέων και ΜΜΕ, οι οποίοι πάντα ήταν αρωγοί και πολύτιμοι συνεργάτες στα διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου, ιδιαίτερα τη σύζυγό μου Στεφανία και το γιό μου Γιάννη, για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, και τον παρόντα πρεσβύτερο αδερφό μου Κώστα, ο οποίος υπήρξε ο κηδεμόνας της πατρικής οικογένειας μετά την απώλεια του πατέρας μας στην εφηβική ηλικία, το έτος 1978.  Νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος και ευλογημένος, όχι μόνον για τη σταδιοδρομία μου στην ιεραρχία του Σώματος, αλλά κυρίως διότι ολοκλήρωσα αυτή υγιής, χωρίς να χάσω κάποιον συνάδελφο  κατά την εκτέλεση  των καθηκόντων  του  και χωρίς εκκρεμότητες τόσο σε ποινικό όσο και σε πειθαρχικό επίπεδο. Θα εύχομαι και προσεύχομαι για όλους σας, να είστε πάντα καλά, εσείς και οι οικογένειές σας και να προοδεύετε. Το έχει ανάγκη η κοινωνία μας και η πατρίδα μας. Το ίδιο παρακαλώ να  εύχεστε και για μένα. …..

 

 

Διαβάστε επίσης