Η Καβάλα 86 στο ραδιόφωνο της «Πρωινής»

 Η Καβάλα 86 στο ραδιόφωνο της «Πρωινής»

Ο προπονητής της Καβάλας 86 Φίλιππος Φιλίππου και παίκτριες της Καβάλας 86 φιλοξενήθηκαν στην αθλητική εκπομπή του ραδιοφώνου της Πρωινής «το γκολ που δεν μέτρησε». Μίλησαν για την περσινή πορεία της ομάδας αλλά και για το μέλος της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του νομού μας.

Αναλυτικά.

Ο προπονητής ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΛΙΠΟΥ τόνισε:

« Νομίζω ότι η χρονιά ήταν επιτυχημένη αφού ήρθαν στην ομάδα πολλά νεαρά κορίτσια.  Πιστεύω ότι θα ενσωματωθούν και άλλα κορίτσια. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι αρκετά μικρός και σίγουρα ο στόχος είναι από τη καινούρια χρονιά να πάμε καλύτερα κάνοντας μια σωστή προετοιμασία.  Θεωρώ ότι θα έρθουν και άλλες κοπέλες στην Καβάλα 86 προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο για τη νέα χρονιά.  Υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος στόχος που είναι να φτάσουμε πάλι στα επίπεδα που ήταν η ομάδα πριν μερικά χρόνια.  Θέλει πολύ δουλειά αφού όπως προανέφερα έχουμε στις τάξεις μας πολλά νεαρά κορίτσια. Μερικά από το κορίτσια παίξανε πρώτη φορά γυναικείο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο παλιές που είναι στήριγμα της ομάδας. Υπάρχει μια πολύ καλή χημεία ανάμεσα στις κοπέλες. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό.  Για μένα είναι η πρώτη φορά που προπονώ γυναικεία ομάδα και αισθάνομαι πολύ καλά. Είμαστε «δεμένη» σαν ομάδα. Είμαστε μια παρέα.  Τα κορίτσια αγαπάνε αυτό που κάνουν και όταν αγαπάς κάτι μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα.  Αυτό που μπορούν να δώσουν το δίνουν τα κορίτσια που έχουν φυσικά μεγαλύτερη πειθαρχία στην προπόνηση και στον αγώνα σε σχέση με τους άνδρες. Δεν έρχεται κόσμος στο γήπεδο, μόνο οι γονείς των κοριτσιών μας παρακολουθούν.  Πρέπει να γίνει μια καλύτερη διαφήμιση της ομάδας αφού τα κορίτσια δίνουν ότι μπορούν. Η ιστορία της ομάδας είναι μεγάλη και αξίζει περισσότερο κόσμο. Φυσικά πρέπει να βελτιωθούμε και εμείς σαν ομάδα, να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ελκυστική σαν ομάδα.  Είμαστε μια καινούρια ομάδα.  Δε θέλω να αγχώσω τις κοπέλες με τον πρωταθλητισμό.  Μέσα από τη δουλειά θα προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα.  Δε πρέπει να ξεχνάμε όταν γίνεται αναφορά στην Καβάλα 86 τον Σούλη Ρουμελιώτη που είναι η ζωντανή ιστορία της ομάδας.  Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη και τον κ. Στέλιο Κατρακυλάκη για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει. Προσπαθούν πολύ και οι δυο. Ο κ. Αρσονιάδης προσπαθεί να μην λείψει τίποτα στις κοπέλες και τα έχει καταφέρει. Επίσης την όλη προσπάθεια συντονίζει ο κ. Κατρακυλάκης».

Αρχικά από τις παίκτριες μίλησε η τερματοφύλακας  ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΝΤΟΡΑΔΑΚΗ  από την Κρήτη:

« Πρώτη χρονιά έπαιξα ποδόσφαιρο, τα προηγούμενα χρόνια έπαιζα Βόλεϊ.  Ήθελα να κάνω κάτι να αθληθώ, πήγα για πρώτη φορά να κάνω προπόνηση μου άρεσε και συνέχισα. Οι εγκαταστάσεις μας είναι πολύ καλές ενώ από την πρώτη μέρα το κλίμα ήταν σπουδαίο.  Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα αλλά ήταν φέτος λίγο περίεργη χρονιά αφού στην ομάδα υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα».

Στη συνέχεια μίλησε  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΜΕΡΗ(αριστερή  πλάγια  αμυντικός):

« Παίζω 5 χρόνια στην Καβάλα 86. Είμαι γέννημα θρέμμα της ομάδας.  Πήγαμε πολύ καλά αν αναλογιστούμε ότι είχαμε νέο προπονητή και πολλά νέα κορίτσια. Ο προπονητής μας στηρίζει, είναι μαζί μας και μας βοηθάει. Το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση του συλλόγου».

Ακολούθησε η ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΚΤΙΔΟΥ(στόπερ):

«  Παίζω ποδόσφαιρο μόνο δύο μήνες.  Νομίζω ότι για ξεκίνημα τα πάω καλά. Η ιστορία της ομάδας είναι μεγάλη.  Πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Θέλει προσπάθεια και πολύ προπόνηση».

Από τις παλιές παίκτριες της ομάδας η ΓΙΩΤΑ ΜΑΡΏΤΗ:

« Εχω περάσει απ` όλες τις θέσεις ενώ φέτος είχα ένα σοβαρό τραυματισμό και δεν έπαιξα πολύ. Με βοήθησε πάρα πολύ η ομάδα.  Έκανα χειρουργείο στο γόνατο.  Την επόμενη σεζόν θα είμαι εντάξει. Στο γυναικείο ποδόσφαιρο πρότυπο μου είναι η  Μόργκαν στο ανδρικό ο Μέσι. Βλέπω πολύ ποδόσφαιρο, μου αρέσει πάρα πολύ. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αρσονιάδη που στάθηκε δίπλα μου στο σοβαρό τραυματισμό που είχα. Χαίρομαι που τον έχουμε δίπλα , στην ομάδα μας».

Η 11χρονη ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ είναι η πιο μικρή της παρέας: 

«  Χάρηκα πολύ που είμαι στην ομάδα.  Μόλις εντάχθηκα μου άρεσε πολύ. Είναι μια διαφορετική εμπειρία. Πάμε πολύ καλά.  Πηγαίνω ακόμη 5η Δημοτικού και θέλω να συνεχίσω. Αγαπάω το ποδόσφαιρο πάρα πολύ και δεν σκέφτομαι να το αφήσω.  Ασχολούμαι ήδη 3, 5 χρόνια».

Η  14 χρονη ΖΩΗ  ΣΙΧΛIΔΟΥ που αγωνίζεται σε διάφορες θέσεις τόνισε:

« Ξεκίνησα φέτος το ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που μου αρέσει. Δεν ήταν πολύ δύσκολο να παίξω για πρώτη φορά αλλά στην αρχή… ντρεπόμουν. Στη συνέχεια γνωριστήκαμε όλα τα κορίτσια και πήγαμε πολύ καλά.  Συνεχίζουμε και του χρόνου όλες μαζί για κάτι καλύτερο».

 

Διαβάστε επίσης