• 25 Απριλίου 2024,

Η Νέα Καρβάλη έχει καλές ειδήσεις: Πεντακάθαρη η παραλία της μετά από ενέργειες της ΒΦΛ

 Η Νέα Καρβάλη έχει καλές ειδήσεις: Πεντακάθαρη η παραλία της μετά από ενέργειες της ΒΦΛ

Πεντακάθαρη είναι από χθες η παραλία της Νέας Καρβάλης. Με πρωτοβουλία της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων επαναλήφθηκε μια απαραίτητη αλλά και συνηθισμένη ταυτόχρονα διαδικασία. Η Βιομηχανία διέθεσε για την ακτή ειδικό μηχάνημα που καθαρίζει την παραλία, απομακρύνει τα σκουπίδια και ξαναστρώνει την άμμο. Το μηχάνημα που νοικιάστηκε αντί του ποσού των 3000 € από ιδιώτη εργολάβο, δούλεψε στην παραλία της Νέας Καρβάλης 2 μέρες. Χθες μάλιστα οι εργασίες έγιναν παρουσία εκπροσώπων του τοπικού συμβουλίου, του κ. Νίκου Γκίκα και του κ. Νίκου Καρακεϊσογλου. Τις επέβλεψε επίσης ο Αλέξανδρος Γιαννίκος, εκπρόσωπος των εταιριών της ΒΦΛ.

 Ο Αλέξανδρος Γιαννίκος με το Νίκο Γκίκα

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης Νίκος Γκίκας ευχαρίστησε θερμά την βιομηχανία και την πρωτοβουλία της καθώς όπως είπε για να κάνει κάτι παρόμοιο ο Δήμος Καβάλας χρειάζεται γραφειοκρατία και πάρα πολύς χρόνος. Ο Νίκος Γκίκας διαμαρτυρήθηκε για την διαδικασία της γραφειοκρατίας ευχαριστώντας την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων που μέσα σε δύο ημέρες έκανε την ακτή πεντακάθαρη. Ταυτόχρονα θύμισε ότι οχτώ μήνες το χρόνο η βιομηχανία διαθέτει για τις ανάγκες του χωριού εργάτη οποίος αυτή την περίοδο βοηθά στο κόψιμο των χόρτων. Γενικά η Νέα Καρβάλη δείχνει έτοιμη για το Καλοκαίρι που έρχεται.

Το μηχάνημα καθαρίζει την άμμο και την στρώνει καθαρή

Υπάρχουν κι άλλες ευχάριστες ειδήσεις για το χωριό. Πρώτα πρώτα υλοποιείται εδώ και λίγες μέρες η επένδυση κατασκευής και λειτουργίας ενός μικρού 5 αστέρων ξενοδοχείου στην άκρη στην άκρη της παραλίας. Η επένδυση που υλοποιείται μετά από αρκετή γραφειοκρατία (από Τούρκο επιχειρηματία) εξελίσσεται πολύ γρήγορα και έτσι το πεντάστερο ξενοδοχείο στον κόλπο της Νέας Καρβάλης -σε μια πολύ όμορφη περιοχή-  αναμένεται να λειτουργήσει ακόμη και στο τέλος του έτους. Η τουριστική κίνηση ξεκίνησε για τη Νέα Καρβάλη. Έτσι τα προσφερόμενα σπίτια -διαμερίσματα και δωμάτια έχουν αυξημένη κίνηση, δεν είναι τυχαίο ότι στην παραλία της Νέας Καρβάλης το πρωί και το μεσημέρι αρκετοί επισκέπτες κάνουν το θαλάσσιο τους μπάνιο.  Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη. Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων που αναλαμβάνει συχνά τέτοιες κοινωνικές πρωτοβουλίες ενδιαφέρεται να συνεχίσει τον καθαρισμό των ακτών ακόμη και μέσα στην πόλη. Εξετάζει που θα γίνει η επόμενη της δράση ενώ έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει την περιποίηση του δάσους στην περιοχή της Παναγούδας.

 

Ετοιμάζεται ξενοδοχείο 5 αστέρων στην παραλία της Ν. Καρβάλης

 

Διαβάστε επίσης