• 20 Απριλίου 2024,

Η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας αποφάσισε για σχολικούς τροχονόμους και σχολικές καθαρίστριες

 Η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας αποφάσισε για σχολικούς τροχονόμους και σχολικές καθαρίστριες

Στη συνεδρίαση της την Τρίτη 15 Οκτώβρη η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας αποφάσισε για δύο αρκετά σημαντικά θέματα, τα οποία αφορούν σχολεία της αρμοδιότητας της. Αξιολόγησε τις αιτήσεις κι επέλεξε 4 ακόμη σχολικές καθαρίστριες (καλύπτουν ισάριθμες κενές θέσεις). Οριστικοποίησε τη διαδικασία για την απασχόληση σχολικών τροχονόμων, οι οποίοι θα βρίσκονται έξω από τα σχολεία (όσα διαθέτουν σχολικό τροχονόμο) για την εκπαιδευτική περίοδο που σχετικά πρόσφατα ξεκίνησε. Το έργο τους είναι γνωστό. Διευκολύνουν ειδικά τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες κατά την άφιξη τους και την αποχώρηση τους από το σχολείο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας κάθε σχολικός τροχονόμος εισπράττει ποσό 176 ευρώ το μήνα της εκπαιδευτικής περιόδου. Εκτός από τρεις μήνες (Δεκέμβρη, Απρίλη, Ιούνιο) που το ποσό μειώνεται περίπου στο μισό. Το Υπουργείο χρηματοδοτεί σχετικά τους Δήμους για τα έξοδα που έχουν με τους σχολικούς τροχονόμους. Τα σχολεία του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με την απόφαση, που έχουν και θα έχουν φέτος σχολικό τροχονόμο είναι 24. 18 στην πόλη και τα υπόλοιπα σε Κρηνίδες (δύο)- Παληό- Ζυγός- Αμυγδαλεώνας- Νέα Καρβάλη. Οι σχολικοί τροχονόμοι είναι όλες γυναίκες, 30 στον αριθμό. Ορισμένα σχολεία έχουν δύο. Επί της διαδικασίας επιλογής υπήρξαν δύο ενστάσεις από γυναίκες που δεν επιλέχθηκαν αλλά στο τέλος η απόφαση για την πρόσληψη των 30 ήταν ομόφωνη.

Στο θέμα της πρόσληψης καθαριστριών και στη διαδικασία που άρχισε τον προηγούμενο μήνα υπήρξαν (για 4 κενές θέσεις) 59 αιτήσεις! Για την επιλογή αυτών που προσλαμβάνονται ακολουθήθηκαν τα νόμιμα κριτήρια ανάμεσα στα οποία και η προϋπηρεσία σε καθαρισμό σχολικών αιθουσών. Και αυτή η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη. Οι νέες σχολικές καθαρίστριες λογικά εργάζονται ήδη: Δύο στο 24ο δημοτικό, μία στο 5ο δημοτικό και μία στο 10ο νηπιαγωγείο. Από τις 59 αιτήσεις για την κάλυψη των θέσεων οι 58 ήταν γυναικών και μία άνδρα.  Οι προαναφερθείσες αποφάσεις λήφθηκαν από τη νέα σχολική επιτροπή, η οποία έχει πρόεδρο τον εκπαιδευτικό κ. Κυριάκο Κελίδη.

 

Διαβάστε επίσης