Η συνέντευξη τύπου της ομάδας Βόλεϊ του Αμυγδαλεώνα(φωτογραφίες)

 Η συνέντευξη τύπου της ομάδας Βόλεϊ του Αμυγδαλεώνα(φωτογραφίες)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το απόγευμα το τμήμα Βόλεϊ του Αμυγδαλεώνα.

Αρχικά μίλησε ο προπονητής του ΑΟ Αμυγδαλεώνα(Σάρισα) Τσέντομιρ Ίλιτς που πέρσι ανήκε στο προπονητικό τιμ του ΠΑΟΚ.

Τόνισε χαρακτηριστικά:

« Στη φετινή χρονιά δηλώσαμε συμμετοχή σε 4 πρωταθλήματα.  Στα πρωταθλήματα Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων, Γυναικών.  Γίνεται μια καινούρια προσπάθεια φέτος από τη διοίκηση και το προπονητικό έτσι ώστε να έχουμε μια αξιόλογη πορεία σε όλα τα πρωταθλήματα.  Αυτός είναι ο στόχος.  Περίπου έχουμε στις τάξεις μας 150 παιδιά.  Είναι κάτι καινούριο γ ια μένα αλλά ταυτόχρονα αυτό που ονειρευόμουνα να κάνω όταν σταμάτησα σαν παίκτης του Βόλει.  Επίσης όταν τελείωσα το Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη. Κάποια στιγμή σκεφτόμουν να ασχοληθώ με μικρά παιδιά. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Το λατρεύω, το κάνω με πολύ μεγάλη αγάπη και αυτοσυγκέντρωση.  Για  να πετύχεις κάτι στη δουλειά σου, πρέπει να το κάνεις με όλη σου την καρδιά. Αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου και το σκεφτόμουνα το βρήκα εδώ.  Βρήκα κάποιους ανθρώπους που αγαπάνε το Βόλεϊ πραγματικά, οι οποίοι θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που κάνω. Αυτό το γλυκό έδεσε.  Εχω ένα θετικό προαίσθημα  ότι θα πάμε πολύ καλά.  Θέλω να μεταφέρω τη φιλοσοφία στα κορίτσια που είναι να μπορούν να δίνουν σε κάθε ματς, σε κάθε προπόνηση το 100%.  Αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό. Σε αυτές τις ηλικίες τα κορίτσια πρέπει να έχουνε και διαφορετικούς στόχους εκτός από τις νίκες. Πρέπει να συνεργάζονται, να υπάρχει αγάπη, να υπάρχει ομαδικότητα. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει να αγκαλιάσει την προσπάθεια. Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σ` ένα γεμάτο γήπεδο και να έχεις στήριξη από τον κόσμο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αθλήτρια του συλλόγου Άννα Γιαννουλίδου:

« Είχα κάνει πολλά αθλήματα πριν το Βόλεϊ.  Το Βόλεϊ έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι ένα ομαδικό άθλημα, γυμναζόμαστε, διασκεδάζουμε.  Με το Βόλεϊ ασχολούμαι 5 χρόνια.  Θέλουμε να επαναλάβουμε την πορεία που είχε πριν λίγα χρόνια η ομάδα νεανίδων. Είναι πολύ καλό που έχουμε τον Τσέντομιρ Ίλιτς προπονητή αφού μας μεταφέρει τις πολλές εμπειρίες που έχει. Φυσικά και οι άνθρωποι της διοίκησης είναι πολύ κοντά μας».

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παναγιωτίδης είπε μεταξύ των άλλων:

« Η ομάδα του Αμυγδαλεώνα έχει ιδρυθεί το 1983. Έχει μια μεγάλη ιστορία.  Βγήκαν από εδώ μεγάλοι αθλητές , ο Ίλιτς έκανε προπονήσεις σε ηλικία 16 ετών εδώ με προπονητή τον κ. Πάτρα που ήταν παράλληλα στον ΑΟΚ.  Παίζουν παιδιά τώρα στην Α1 όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.  Κάποια στιγμή αποχώρησε ο πρόεδρος ο κ. Τσακαλίδης Θεόδωρος και αναλάβαμε εμείς.

Γίνεται μια καινούρια προσπάθεια εδώ και 6 χρόνια.  Από τη βάση προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα.  Πήραμε αξιόλογους προπονητές για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια μας και φτάσαμε στο σημείο τώρα να είμαστε σ` ένα πολύ καλό επίπεδο.  Φτάσαμε  στο σημείο να κάνουμε καλό και στις άλλες ομάδες αφού γίναμε μια ανταγωνιστική ομάδα.  Γεμίσαμε το γήπεδο μας και στις μικρές κατηγορίες. Σε αυτές τις κατηγορίες θέλουμε να έχουμε κόσμο. Να έρχονται οι γονείς να βλέπουν τα παιδιά του που θέλουμε να μαθαίνουν σωστά το Βόλεϊ.   Πρέπει να μπορείς να έχεις τις κατάλληλες συνεργασίες.  Είμαστε μια πολύ καλή παρέα στη διοίκηση.  Χρειάζεται μεράκι, τίποτα άλλο. Θέλουμε προπονητές να ξέρουν το άθλημα για να προστατεύσουμε και τα παιδιά. Δεν είμαστε μόνο ο Αμυγδαλεώνας, είμαστε από τη Λυδία, τον Άγιο Αθανάσιο, τις Κρηνίδες αλλά και από την Καβάλα. Θα έρθουν οι επιτυχίες σε κάποια στιγμή με τη πολύ δουλειά. Ο Δημήτρης Μπαλασάς έδωσε μια άλλη πνοή, έφερε ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.  Έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε τους προπονητές μας και τους δίνουμε χρόνο.  Ευτυχώς που τώρα που μας ήρθε η περίπτωση του κ. Ίλιτς.   Προχωράμε. Θέλουμε νέα παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά»

 

Από την πλευρά της διοίκησης μίλησε ο Στέλιος Αμπατζίδης(υπεύθυνος Ακαδημιών) :

« Είμαστε σε μια πολύ  περίεργη περίοδο στο Ελληνικό Βόλει.  Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ιστορικές ομάδες λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούν να κατέβουν στα πρωταθλήματα.  Εμείς κοιτάμε τα πόδια μας να σκεπάζουν το πάπλωμα. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε αυτό που κάνουμε.  Δε θα μπορούσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή στα πλέι οφ για την Α2 πέρσι αν τα καταφέρναμε. Δε είναι το οικονομικό. Είχαμε μια ομάδα όπου όλα τα κορίτσια τώρα δεν υπάρχουν στην ομάδα από τη στιγμή που περάσανε σε άλλα πανεπιστήμια.  Δεν είμαστε πόλη που θα έρχονται φοιτήτριες για να στελεχώνουν το γυναικείο τμήμα. Ισως αυτό να μην το θέλουμε.  Παραμένουμε σταθεροί στη φιλοσοφία μας. Να έρθουν τα παιδιά στο γήπεδο, να μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Καλούμε τον κόσμο να φέρνει τα παιδιά στα γυμναστήρια. Το Βόλει θέλει υπομονή, επιμονή και συνέπεια»  

 

Η συνέντευξη έκλεισε με τον προπονητή των τμημάτων υποδομής Δημήτρη Κόνσουλα:

«  Ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια τη συνεργασία με την ομάδα του Αμυγδαλεώνα και έχουμε σαν στόχο να μυήσουμε τα παιδιά στο Βόλει.  Πρώτα απ` όλα την αθλητική παιδεία. Να γνωρίσουν τα παιδιά τα οφέλη του αθλητισμού. Επίσης τα παιδιά από μικρές ηλικίες να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Στα δικά μου τμήματα συμμετέχουν 60 παιδιά, από τη Δράμα έως την Καβάλα. Εδώ οι άνθρωποι προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες δουλειάς. Υπάρχει η ασφάλεια της διοίκησης» 

Και την νεαρή αθλήτρια Κυριακή Τσακάλου « Ασχολούμαι 7 χρόνια με το Βόλει. Είμαι από τις Κρηνίδες.  Πάντα προσπαθούμε να πάμε στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας ευατό σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε μια πολύ καλή παρέα. Εχουμε όλα τα κορίτσια πολύ καλές σχέσεις».

Διαβάστε επίσης