• 20 Απριλίου 2024,

Η τοπική ΝΔ έμαθε τα νέα της Σάμου και της Πελοποννήσου….

 Η τοπική ΝΔ έμαθε τα νέα της Σάμου και της Πελοποννήσου….

Για το τέλος του μήνα μεταθέτει η ΝΔ τη διαδικασία των ανακοινώσεων των πρώτων υποψήφιων βουλευτών της σε όλη την Ελλάδα. Αυτό έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνέχεια σχετικής υπόσχεσης του προέδρου του κόμματος. Πριν τις γιορτές ο κ. Μητσοτάκης (στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος) είχε προαναγγείλει τέτοιες ανακοινώσεις για τις 10 Γενάρη. Είχε πει ότι θα ανακοινωθούν υποψήφιοι βουλευτές- νέα πρόσωπα που ανανεώνουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Κάτι που τελικά δεν έγινε. Η αναβολή δόθηκε λόγω των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων. Στην Αθήνα λέγεται ότι στην προοπτική ανακοίνωσης νέων υποψήφιων βουλευτών αντέδρασαν αρκετοί από τους εν ενεργεία. Ισχυρίστηκαν ότι αν γίνουν αυτές οι ανακοινώσεις, θα εγκαταλείψουν την Αθήνα και τις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις και θα αρχίσουν προεκλογική εκστρατεία στις εκλογικές τους περιφέρειες!

Ότι κι αν μεσολάβησε σημασία έχει ότι ονόματα υποψηφίων βουλευτών δεν ανακοινώθηκαν τελικά. Ο «συναγερμός» και στη ΝΟΔΕ Καβάλας έληξε ή μάλλον μετατέθηκε για το τέλος Γενάρη. Είναι φυσικό να υπήρχαν έντονες συζητήσεις και προβλέψεις όσον αφορά τα ονόματα που θα ανακοινώνονταν στο νομό μας. Αφού ακούστηκαν πολλά και διάφορα, η ΝΔ κεντρικά δεν έκανε τίποτα κι έτσι η ΝΟΔΕ Καβάλας «ησύχασε». Επανήλθε στα τετριμμένα, τα συνήθη σχόλια και πολιτικά κουτσομπολιά.

Μετά από ασυνήθιστα μεγάλη απουσία επανέρχεται στο Νομό Καβάλας αυτήν την εβδομάδα ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης όσο ήταν στην Αθήνα δεν έπαψε να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Καβάλα. Χρησιμοποίησε την οδό των τηλεφωνικών επικοινωνιών με πολλούς και διάφορους.

Μείζονος σημασίας θέμα η υποψηφιότητα Μέτιου, την οποία η ΝΟΔΕ Καβάλας δεν φαίνεται να πολυσυμπαθεί και να στηρίζει. Δημοσίως δείχνει το αντίθετο, στην μικρή ωστόσο κοινωνία της πόλης όλοι γνωρίζουν την πραγματικότητα. Την ίδια ώρα μια παρόμοια υπόθεση εξελίσσεται στη Σάμο και μια ακόμη στην Πελοπόννησο. Κι εκεί τα ίδια αφού οι επίσημοι υποψήφιοι της ΝΔ αμφισβητούνται από κομματικά στελέχη. Φήμες λένε ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου θα κληθεί σε απολογία από τη κεντρική διοίκηση με το ερώτημα της διαγραφής. Σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας aegaio.blogspot.com μνημονεύει τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Πιο σοβαρά είναι τα πράγματα στην Πελοπόννησο όπου κλήθηκαν σε απολογία περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχης, οι οποίοι κινδυνεύουν με διαγραφή. Στηρίζουν άλλον υποψήφιο Περιφερειάρχη και όχι αυτόν στον οποίο η ΝΔ έδωσε στήριξη.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας έμαθε τις φήμες της Σάμου, έμαθε τα νέα της Πελοποννήσου κι έτσι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα οι εκπρόσωποι της να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με την υποψηφιότητα Μέτιου. Η ΝΟΔΕ Καβάλας ετοιμάζει εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας για το τέλος του μήνα με ομιλητή (ως συνήθως) γνωστό στέλεχος που έχει ήδη προσκαλέσει. Περιμένει την θετική του απάντηση. Τις επόμενες ημέρες θα κόψει βασιλόπιτα σε δική του εκδήλωση ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μια πιθανή ημερομηνία είναι αυτή της ερχόμενης Παρασκευής. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θέλει με την ευκαιρία να απευθυνθεί στον κόσμο, σε μια άτυπη έναρξη της προεκλογικής του προσπάθειας. Στην Καβάλα βρίσκεται από μέρες και ο Γιώργος Καλαντζής. Το Σαββατοκύριακο «έτρεχε» από βασιλόπιτα σε βασιλόπιτα ενώ οι συναντήσεις με πολίτες είναι καθημερινές. Οι σχέσεις του με την κ. Τσανάκα δεν είναι στο καλύτερο τους σημείο. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι ο κ. Καλαντζής (πρώτος και μοναδικός) είπε για την κακοκαιρία της Τετάρτης ότι ο Δήμος δεν έκανε όσα έπρεπε. Προέτρεψε την κ. Τσανάκα να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες. Η ενέργεια του αυτή δεν αποκλείεται να συνδέεται με τη στάση της Δημάρχου τόσο προς τον κ. Μέτιο όσο και προς τον κ. Λαζαρίδη.

Διαβάστε επίσης