• 24 Απριλίου 2024,

Και τον Χειμώνα τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου θα εξυπηρετούνται από το λιμάνι της Καβάλας

 Και τον Χειμώνα τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου θα εξυπηρετούνται από το λιμάνι της Καβάλας

Από σήμερα Τρίτη 1 Οκτώβρη αλλάζουν τα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Επί της ουσίας από σήμερα ισχύουν δρομολόγια που θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της Χειμερινής περιόδου.

Από την 1η Νοέμβρη και μετά φημολογείται ότι στα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Καβάλας θα εμπλακεί το γνωστό μας «Νήσος Χίος», το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει (για το Χειμώνα) το «Νήσος Μύκονος». Σε γενικές γραμμές κι αυτόν τον Χειμώνα το λιμάνι της Καβάλας θα είναι το βασικό λιμάνι στη Βόρεια Ελλάδα που θα συνδέει τα συγκεκριμένα νησιά με τη Ραφήνα, το Λαύριο κτλ.

Πρόκειται για μια επιτυχία της Καβάλας και του λιμανιού «Απόστολος Παύλος». Μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται Χειμώνα- Καλοκαίρι εδώ και καιρό, δεν πρέπει να μειώνουμε τη σημασία της αφού άλλα λιμάνια (Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης) πολύ θα ήθελαν να πάρουν μέρος των δρομολογίων τόσο τον Χειμώνα όσο και το Καλοκαίρι.

Για τον μήνα Οκτώβρη (από σήμερα) τα δρομολόγια εκτελούνται από τα γνωστά πλοία «Νήσος Μύκονος» και «Εξπρές Πήγασος». Δύο μέρες την εβδομάδα (Τετάρτη- Σάββατο) από το πρώτο, Τρίτη- Πέμπτη- Κυριακή για το δεύτερο. Δηλαδή το κεντρικό λιμάνι δεν θα έχει δρομολόγια για τα νησιά μόνο τη Δευτέρα και την Παρασκευή. Το πλοίο «Νήσος Χίος» που θα αναλάβει τα δρομολόγια από τον Νοέμβρη έχει να εμφανιστεί στη γραμμή και στην Καβάλα από την Άνοιξη του 2018. Τότε για διάστημα δύο μηνών αντικατέστησε το «Νήσος Μύκονος».

Από σήμερα 1η Οκτώβρη δεν μειώνονται τα δρομολόγια των φέρι μποτ.

Η μείωση θα υπάρξει από την 1η Νοέμβρη. Μέχρι τότε θα πρέπει να συνεδριάσει το Σ.Α.Σ. και να αποφασίσει για όλη την περίοδο από 1η Νοέμβρη 2019 έως 31 Οκτώβρη του 2020. Τα δρομολόγια των φέρι μποτ στην Κεραμωτή μειώθηκαν τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη (είναι 24 από Κεραμωτή, 24 από Λιμένα) ενώ στη γραμμή του Πρίνου παραμένουν 6+6 από Καβάλα και Πρίνο αντίστοιχα. Ας μη ξεχνάμε ότι και τον Οκτώβρη επικοινωνία με τη Θάσο προσφέρει και το υδροπτέρυγο.

*Τα δρομολόγια από Κεραμωτή προς Λιμένα αρχίζουν στις 05.30 το πρωί, το τελευταίο εκτελείται στις 21.30. Αντίστοιχα από Λιμένα το πρώτο είναι στις 5 το πρωί και το τελευταίο στις 9 το βράδυ. Τα δρομολόγια αυτά ισχύουν και τις 7 μέρες της εβδομάδας. Στη γραμμή του Πρίνου το πρώτο από Καβάλα είναι στις 09.15 το πρωί και το τελευταίο 7 το απόγευμα ενώ από Πρίνο το πρώτο είναι στις 7 το πρωί και το τελευταίο στις 5 το απόγευμα.

 

Διαβάστε επίσης