• 19 Απριλίου 2024,

«Κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική» λέει ο πρόεδρος του Περιγιαλίου

 «Κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική» λέει ο πρόεδρος του Περιγιαλίου

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου Αριστείδης Κουμουσίδης. Είναι φανερό ότι ο Σύλλογος του Περιγιαλίου διατυπώνει κριτική προς τη δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου ζητώντας τη διοργάνωση λαϊκής συνελεύσεως ενημερωτικού χαρακτήρα. Ο δήμος Καβάλας απαντά ότι υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες οι οποίες εξυπηρετούνται από τη διοίκηση του Συλλόγου.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Δεν έχουμε προσωπικά με τη δήμαρχο. Ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική. Ο Σύλλογος Κατοίκων Περιγιαλίου δεν σχετίζεται με κόμματα και υποψηφίους. Απλά, υποστηρίζει τα συμφέροντα της γειτονιάς και ζητά την επίλυση των προβλημάτων.

Έχει προηγηθεί αλληλογραφία μας με το δήμο και τη δήμαρχο , όπου ζητήσαμε να επικαιροποιηθούν οι τιμές, ουσιαστικά οι αντικειμενικές αξίες, σύμφωνα με τις οποίες υπολογίζεται η εισφορά σε χρήμα. Ζητήσαμε και ζητούμε ενημέρωση και την υλοποίηση λαϊκής συνελεύσεως, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Το ίδιο θέμα θέσαμε  υπόψη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τους οποίους αναμένουμε απαντήσεις».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου αρνήθηκε οποιαδήποτε σκοπιμότητα εκ μέρους του κι εκ μέρους της διοικήσεως του φορέα, επιμένοντας στις δηλώσεις του ότι ο Σύλλογος απλά ζητά ενημέρωση. Άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλές και μεμονωμένες περιπτώσεις οικοπεδούχων στο Περιγιάλι που πρέπει να απαντηθούν και να εξυπηρετηθούν, με αφορμή τη λαϊκή συνέλευση. Έφερε μάλιστα και σχετικό παράδειγμα τη μεταφορά λόγω του σχεδίου πόλης Περιγιαλίου μιας βιοτεχνίας, μιας μικρής επιχείρησης. Ποιος θα την αποζημιώσει για τη μετακόμιση που θα κάνει, αναρωτήθηκε ο κ. Κουμουσίδης. Εξήγησε δε ότι ο επαγγελματίας απευθύνθηκε στο δήμο Καβάλας χωρίς ωστόσο να λάβει οποιαδήποτε βοήθεια.

Για το ίδιο θέμα στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, υπογραμμίζοντας: «Υπάρχει πρόβλημα για την εισφορά σε χρήμα». Υποσχέθηκε βοήθεια για η διαδικασία μέσω της οποίας μπορεί να επαναπροσδιορισθεί και να μειωθεί το ποσό για την εισφορά σε χρήμα. «Οι κάτοικοι του Περιγιαλίου, πρέπει να ενημερωθούν. Για όλα υπάρχει λύση», κατέληξε ο Θόδωρος Μουριάδης.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης