• 24 Απριλίου 2024,

Καταδικάστηκε πλοίαρχος φερι μποτ για επεισόδιο με πρώην υπάλληλο της εταιρίας του

 Καταδικάστηκε πλοίαρχος φερι μποτ για επεισόδιο με πρώην υπάλληλο της εταιρίας του

Με χρηματική ποινή (η οποία υπολογίζεται μέσω νέας διαδικασίας που υπάρχει στον ποινικό κώδικα) και με αναστολή καταδικάστηκε χθες το πρωί το Μονομελές Καβάλας πλοίαρχος φέρι μποτ, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και μεγαλόμετοχος ναυτιλιακής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη βία και παράνομη κατακράτηση μετά από επεισόδιο με πρώην υπάλληλο της εταιρίας. Περιστατικό που έγινε στο κατάστρωμα φέρι μποτ ιδιοκτησίας της εταιρίας τον Δεκέμβρη του 2016. Παθούσα και βασική μάρτυρας κατηγορίας η πρώην υπάλληλος, γεννημένη το 1987.

Ο κατηγορούμενος απουσίαζε κι εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Η πρώην υπάλληλος κατέθεσε ότι εργάζονταν στο εκδοτήριο των εισιτηρίων των πλοίων της εταιρίας στη Θάσο.

Εκείνη την ημέρα είχε σχολάσει, επέστρεφε με το φέρι μποτ της εταιρίας από τη Θάσο στη Κεραμωτή. Επισκέφθηκε τον πλοίαρχο να του παραδώσει το ταμείο και τα κλειδιά του εκδοτηρίου.

Το επεισόδιο είπε ότι ξεκίνησε στη γέφυρα του πλοίου, συνεχίστηκε στο κατάστρωμα κι ενώ το πλοίο είχε φθάσει στην Κεραμωτή. Τότε ο κατηγορούμενος, κατέθεσε η παθούσα, την έσπρωξε. Την έριξε κάτω και την έσυρε στο κατάστρωμα! Οι φωνές της προκάλεσαν την παρέμβαση εκπροσώπου του Λιμεναρχείου που ήταν στην περιοχή.

Στην κατάθεση του ο λιμενικός είπε ότι άκουσε φωνές κι έτσι κινήθηκε προς το φέρι μποτ και μπήκε σε αυτό. «Η κοπέλα φώναζε βοήθεια και του ζητούσε να την αφήσει» είπε συγκεκριμένα. Εξήγησε ότι στη συνέχεια και λόγω της παρουσίας του ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από την πεσμένη πρώην υπάλληλο.

Μια άλλη εξήγηση έδωσε μάρτυρας υπεράσπισης, συνάδελφος τότε της παθούσας. Κατέθεσε ότι επειδή η παθούσα δεν δέχονταν να την αντικαταστήσει, υπήρχε σοβαρό θέμα λειτουργίας του εκδοτηρίου των εισιτηρίων. Αυτό το γεγονός μαζί με το ότι δεν παραδίδονταν στον κατηγορούμενο τα κλειδιά του εκδοτηρίου, ισχυρίστηκε ότι προκάλεσαν το επεισόδιο. Η παθούσα κατέθεσε ότι είχε συμφωνήσει να μην εργάζεται, έπαιρνε ρεπό, δύο συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας λόγω σπουδών. Είπε επίσης ότι προκειμένου να μην βγει από το φέρι μποτ με το αμάξι της ο κατηγορούμενος έδωσε εντολή να κλείσουν οι πόρτες! Αρνήθηκε ότι δεν του παρέδιδε τα κλειδιά του εκδοτηρίου.

Η εισαγγελική πρόταση αναφέρονταν σε καταδίκη του κατηγορούμενου μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου τον έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες. Η πολιτική αγωγή ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του αφού σημείωσε προς το δικαστήριο «… πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την συμπεριφορά». Η συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι επρόκειτο για αιφνίδια παραίτηση της εργαζόμενης που δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην εταιρία επειδή δεν υπήρχε αντικαταστάτης της. Στη διάρκεια της δίκης αναφέρθηκε ότι μετά το επεισόδιο ο κατηγορούμενος ήταν για λίγη ώρα κρατούμενος στο λιμενικό σταθμό της Κεραμωτής.

 

 

 

Διαβάστε επίσης